Ministerul Energiei a emis autorizaţia de construire pentru magistrala de gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei, iar Transgaz poate demara lucrările, a declarat presei, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a precizat că valoarea investiţiei este de 19 milioane de lei, autorizaţia de construire fiind semnată pe 2 august cu o valabilitate de 36 de luni.
"Ieri la Consiliul Judeţean Suceava ne-am întâlnit, specialişti ai Consiliului Judeţean, reprezentanţi ai Transgaz şi ai altor instituţii avizatoare şi s-a finalizat documentaţia în vederea emiterii autorizaţiei de construire", a spus Flutur.
Potrivit preşedintelui CJ Suceava, lucrările pot demara oricând, pentru că Transgaz are deja fondurile necesare pentru această investiţie.
"Este o zi mare pentru zona Dornelor", a spus Flutur.
Conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei a fost declarată pe 3 iulie, prin hotărâre de guvern, proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, în condiţiile în care prin finalizarea tronsonului se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord - vest a ţării cu sistemul de transport gaze naturale din partea de nord - est.
Conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei este o parte dintr-un obiectiv amplu de construire a unei conducte de gaze naturale din regiune, proiect ce a fost preluat, în anul 2010, de către Transgaz, iar tronsonul de conductă Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei, în lungime de 35,67 km a fost reproiectat în conformitate cu normele tehnice în vigoare şi cu situaţia obiectivelor existente în teren.
În anul 2017 a fost pus în funcţiune tronsonul de conductă Câmpulung Moldovenesc - Pojorâta, în lungime de 9,28 km, după care s-au modificat normele tehnice de proiectare, astfel încât în prezent proiectul tehnic include şi detaliile tehnice specifice tronsonului Pojorâta - Vatra Dornei.
Municipiul Vatra Dornei cu o populaţie de aproximativ 16.850 de locuitori, al cincilea centru urban ca mărime al judeţului, funcţionează cu o centrală pe rumeguş, cu probleme în furnizarea energiei termice către populaţie şi agenţii economici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci