Magistrații ar putea băga statul în faliment. Chirieac, către Zetea: Convocați referendum!

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut un dialog cu deputatul PSD Gabriel Zetea, pe tema magistraților care au dat statul în judecată.

Magistrații au dat Statul Român în judecată pentru recuperarea drepturilor salariile din perioada 1 ianuarie 2008 - decembrie 2022, iar Ministerul Finanțelor a fost chemat în judecată alături de Ministerul Justiţiei și/sau Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de pârât și/sau chemat în garanție în peste 22.800 de acțiuni.

Subiectul a fost dezbătut la Antena 3 CNN, unde deputatul PSD Gabriel Zetea le-a reproșat magistraților că vor să bage statul în faliment, în loc să închidă ochii pentru a se putea accesa fondurile de la Uniunea Europeană.

„Vă întreb, domnule Zetea? Păi ce faceți, luați cu zece mâini de la români, tăiați de la bugetari, iar pe de altă parte plătiți sporuri și bonusuri pentru magistrați în valoare de un miliard de euro, după ce nu ați tăiat pensiile speciale“, a întrebat Cătălina Porumbel.

„Un magistrat a dat în judecată. De la decizia unei doamne s-a ajuns la această situație. Eu am o sugestie pentru toți angajații sistemului bugetar din România: dați în judecată statul român să vă dea retroactiv banii care nu s-au primit pe legea salarizării unitare din 2017 încoace, să dea magistrații decizie și pentru toți ceilalți bugetari din România, să dăm câteva zeci de miliarde de euro, să intrăm în faliment, iar atunci toată lumea se oprește. Asta e singura variantă!“, a spus deputatul Gabriel Zetea.

„Astăzi, Guvernul României încearcă în fața instituțiilor europene să-și țină cuvântul. Dacă nu sunteți solidari în interiorul statului, Guvernul, sistemul judiciar, atunci da, vom ducea țara asta în gard. Dacă cei din sistemul judecătoresc nu înțeleg, cu toate privilegiile pe care le au, România nu poate să meargă înainte“, a mai spus deputatul PSD.

„Deci așa se acoperă o complicitate între Guvern, Parlament și magistrați. Chestiunea asta ca să înțeleagă magistrații că e țara frântă în două și nu mai sunt bani e o poveste! E o poveste de adormit copiii mici“, a spus Bogdan Chirieac.

„Ce ar trebui să se facă?“, a intervenit Gabriel Zetea.

„Să faceți legi!“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Am dat legea pensiilor speciale, a căzut la CCR“, a spus deputatul.

„Ați făcut-o ca să pice la CCR. Auziți, domnu’ deputat, convocați, domn’le referendum! Nu e legea gravitației aici. Dumneavoastră ați dat lege și acum vorbiți pe lângă lege... .“, a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel