Magistrații nu mai așteaptă. Încă două ieșiri din sistem. Președintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcții

foto pexels
foto pexels

Magistrații nu mai așteaptă decizia CCR și ies din sistem, îngroșând rândurile sutelor de pensionări care au avut loc în ultimul an.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a doi magistraţi, ca urmare a pensionării acestora. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele i-a eliberat din funcţie pe Dalia Bălăceanu - judecător la Tribunalul Vâlcea, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei I civilă a acestei instanţe şi pe Sorin-Costel Corlăţeanu- procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de apel. 

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Gabriela-Elena Sîrbu din Ministerul Apărării Naţionale. Gabriela-Elena Sîrbu este locţiitorul şefului Direcţiei Generale Juridice din MApN.

”Pe de-o parte, la începutul anului trecut, când am vorbit despre schimbarea legilor justiției, deja au făcut pasul și s-au pensionat o parte din magistrații care îndeplineau atunci condițiile, au trecut legile justiției în acea formă - care n-au schimbat mare lucru - însă declarațiile și inițierea, imediat după aceea, a unui nou proiect de modificare a statutului, au făcut să se pensioneze mult mai mulți. Am făcut un calcul: de anul trecut, din toamnă, și până acum s-au pensionat undeva la 400 - 500 de magistrați. Nu s-a terminat, avem în așteptare mai multe cereri de pensionare, dumnealor le-au temporizat, magistrații, așteaptă cu mare interes decizia din 26 iulie a CCR” spunea Daniel Grădinaru, președinte al CSM, pentru DCNews. Vezi mai mult aici

Judecătorii CCR au amânat decizia pe care trebuia să o dea în 26 iulie pentru 2 august, după contestația formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție la proiectul de lege care modifică pensiile speciale ale magistraților. 

În cazul legii care interzice cumulul pensie-salariu, contestată tot de instanța supremă, CCR și-a amânat decizia pentru 21 septembrie, „pentru lămuriri suplimentare”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel