Mahmureală. Alimente și plante care te ajută - TOP 8

Băuturile alcoolice îşi fac rapid loc în viaţa noastră la ocazii speciale, la sărbatori, cine festive. Iar mahmureala este un chin real.

Cu toate astea, puţină moderaţie nu strică niciodată. În cantităţi excesive, băuturile alcoolice pot determina, la câteva ore distanţă, aşa numita mahmureală.

Iată care sunt cele mai importante plante și alimente care te ajută, potrivit www.csid.ro:

1. Ceaiul şi apa plată. În primul rând, recomand pacienţilor să se hidrateze. Alcoolul provoacă deshidratarea organismului, de aceea este indicat să consumi şi apă în timpul unei petreceri, dar şi a doua zi.

2. Bananele. Consumul de alcool accentuează diureza, care determină o stare de deshidratare.

3. Un mic dejun consistent. E de preferat ca în dimineaţa următoare consumului de alcool să se consume un mic dejun consistent, cu alimente uşor digerabile, cum ar fi cerealele integrale şi un iaurt slab, pentru a ameliora arsurile gastrice.

4. Ghimbirul. Recomand un ceai din rădacina acestei plante. Putem adăuga şi o linguriţă de miere.

5. Cafeaua ajută la ameliorarea durerilor de cap. Aceasta are efecte vasoconstrictoare şi poate ameliora durerile de cap ce pot apărea în aces.

6. Murăturile. Lichidul acru conţine oţet, sare şi apă, care ajută la rehidratare şi la refacerea nivelurilor electrolitice.

7. Supa de pui cu tăiţei poate ajuta la refacerea nivelurilor de sodiu şi de apă din organism.

8. Fulgii de ovăz au foarte multe substanţe nutritive esenţiale, cum ar fi vitaminele B, calciu, magneziu şi fier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel