MAI anunță mai multe măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, după ce numărul de programări online a crescut cu peste 300%
Numărul de programări online făcute în primele opt zile ale lunii martie a crescut cu peste 300% față de cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. MAI a anunțat măsurile pe care le-a luat pentru evitarea aglomerării, transmite Mediafax.
Potrivit MAI, în perioada 1-8 martie 2022, numărul de programări online, a crescut cu 121,42% comparativ cu perioada 1-8 februarie 2022, și cu 324,05% față de primele opt zile ale lunii martie 2021.
Și volumul de cereri depuse în țară în primele opt zile ale lunii martie 2022 a crescut cu 191,84% față de cele depuse în perioada 1-8 februarie 2022 și cu 417,40% față de perioada 1-8 martie 2021.
MAI a anunțat că dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care și dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte.
Ministerul a anunțat că în vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituțiile prefectului, se va lua măsura desfășurării activității de lucru cu publicul și în weekend.
De asemenea, pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea).
Totodată, în 20 de județe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puțin două ore.
MAI anunță că marți termenul mediu, la nivel național, de eliberare a pașaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare, dar că în unele județe precum Cluj, Constanța, Timiș, Vaslui termenul a fost de cca 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte.
Conform MAI, cetățenii se pot înscrie pe platforma de programare online și în alte județe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu