Mai există EROI! O familie de ucrainieni, ajutată de poliţiştii din Sebeş. Mama, cu deficienţe de auz, era la volan

Eroii poartă uniformă! Polițiștii din Alba au fost salvatorii unor refugiaţi care s-au trezit în drum cu maşina stricată. Cu ajutorul lor, o familie de ucraineni care trăiește o adevarată dramă a primit o fărâmă de speranță. Mama, tata şi copilul au deficienţe de auz.

"Avem o familie de ucraineni a căror mașină s-a stricat. Am chemat pe cineva să o repare. Din câte îmi dau seama, sunt foarte obosiți. Vă propun să ne mobilizăm și să îi cazăm o noapte la Sebeș. Nu pot continua drumul în starea în care sunt." - este anunţul făcut de un poliţist din Sebeş, judeţul Alba. Apelul a avut imediat ecou, astfel că şi alţi colegi chemaţi prin staţie s-au mobilizat şi au sărit în ajutorul familiei rămase în drum.

Alexandru și Iosif se aflau în patrulare, când au văzut o mașină cu capota ridicată în parcarea de lângă autostrada care străbate localitatea Sebeș. Mașina, o Lada 1500 cu număr de Ucraina, era ticsită de bagaje, iar pe lunetă era un abțibild care avertiza că cel care conduce are deficiențe de auz. În aceeași situație se aflau și soția sa, dar și copilul lor. "Mașina asta doar nea Mihai știe să o repare", i-a spus Alexandru colegului său. "Sună-l tu! Sigur e acasă. Eu o să anunț la inspectorat." Imediat a apelat prin stație. Anunțul a fost auzit de mai mulți colegi. Unii au venit la fața locului, alții au mers la un hotel din Sebeș. După ce mașina a fost reparată, femeia ucraineancă a îmbrățișat-o pe polițista care venise la fața locului. Prin semne, aceasta a asigurat-o că totul va fi bine și i-a invitat să-i însoțească pe polițiști la un hotel în apropiere pentru a se încălzi și pentru a servi o masă caldă. Poliţiştii au pus “mână de la mână” pentru a le plăti cazarea. Însă, aceștia s-au lovit de un refuz ferm la hotel: "Nu putem să acceptăm banii! Vor sta la noi cât este nevoie, iar banii strânși de dumneavoastră îi pot folosi pentru alte cheltuieli care le sunt necesare. La noi vor sta gratuit." Nea Mihai, proprietarii hotelului și polițiștii din Alba merită din plin toate aprecierile. Şi cu ajutorul lor, încă o familie de ucraineni a fost ajutată la mare nevoie.

252.322 cetăţeni ucraineni au intrat în România în 11 zile de război

De la declanşarea crizei în Ucraina, la nivel naţional, au intrat în România 252.322 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 175.887 cetăţeni ucraineni. Numărul cetățenilor ucraineni care au intrat în România duminică este în creștere cu 9,3% faţă de acelaşi interval orar din ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 8.184 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 0,8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 15.167 cetăţeni ucraineni (în creştere de 18 %). Poliția de frontieră și-a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor de călătorie și se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel