Mai multe atacuri cu armă au avut loc în statul american Maine. Cel puţin 22 de persoane au murit

Fotografie de la Specna Arms, Pexels
Fotografie de la Specna Arms, Pexels

Un bărbat a lansat mai multe atacuri cu armă în statul Maine, din SUA. 

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite în mai multe atacuri cu armă de foc în statul Maine din nord-estul Statelor Unite, suspectul aflându-se încă în libertate, potrivit mai multor mass-media americane şi autorităţi locale, informează AFP.

Există un atacator în oraşul Lewiston, a anunţat poliţia din Maine pe Facebook.

Suspectul este "încă în libertate", potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a publicat fotografii în care apare un bărbat alb, înarmat cu o puşcă semi-automată.

Împuşcăturile au avut loc în trei locuri: o pistă de bowling, un restaurant şi un centru logistic al unui supermarket Walmart, potrivit CNN.

Atacurile au provocat rănirea a 50 - 60 de persoane, scrie Agerpres. 

Sute de poliţişti îl caută pe bărbatul care a comis atacurile în oraşul Lewiston din Maine. Acesta ar fi Robert R. Card, în vârstă de 40 de ani. un instructor de TIR sportiv şi militar în rezervă al armatei SUA. Acesta ar fi cunoscut cu probleme psihice, inclusiv cu faptul că "auzea voci", scrie Reuters. Robert Card ar fi ameninţat că va ataca şi o bază a Gărzii Naţionale. 

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre aceste lucruri şi va primi în continuare update-uri, transmit oficialii din Washington. În plus, Joe Biden a vorbit deja la telefon cu guvernatorul statului Maine, Janet Mills şi a oferit sprijin federal complet după atacuri. Dacă va fi confirmat bilanţul de 22 de morţi, ar fi cel mai mare masacru din SUA din august 2019 încoace. Atunci, un bărbat înarmat a deschis focul într-un magazin Walmart din El Paso, ucigând 23 de oameni. Procurorii au catalogat atacul drept o crimă împotriva hispanicilor. 

Cele 22 de decese ar egala, de fapt, numărul anual de victime împuşcate din statul Maine, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel