Cărți pentru copii, extrem de cunoscute, au fost interzise. Motivele sunt INCREDIBILE

Foto Ilustrativ/Pexels ANTONI SHKRABA
Foto Ilustrativ/Pexels ANTONI SHKRABA

Poate pare greu de crezut ca autoritățile găsesc motive pentru a interzice o carte pentru copii. Însă acest lucru se întamplă în diverse colțuri ale lumii, din motive care mai de care mai ciudate.

Publicitate

Winnie ursulețul de plus (Winnie the Pooh)

Cu siguranță vă întrebați ce motive ar există pentru interzicerea acestei cărți pentru copii în Rusia, China, Turcia, Anglia și câteva state din SUA?

În Rusia, cartea a fost interzisă întrucât a fost găsită în posesia unui extremist care desenase simboluri naziste pe carte și astfel Winnie a fost asociat cu nazismul. Orice obiect deținut de un extremist este considerat de către guvernul rus o amenințare din cauza faptului că pot conține simboluri și coduri de comunicare între rebeli.

În țările musulmane, Winnie a fost interzis din cauza faptului că unul dintre personajele cărții este porc, animal considerat impur, Exquis.

Vrăjitorul din Oz

În 1957, o biblioteca din Detroit a interzis cartea Vrăjitorul din Oz pe motiv că promovează lașitatea. Un alt aspect ”nedorit” ține de religie. Copiilor le erau prezentate într-o lumina favorabilă magia și vrăjitoria.

Călătorie în a cincea dimensiune (A Wrinkle în Time)

Celebra carte a autoarei Madeleine L’Engle a fost interzisă de o fundație din Iowa pe motiv că are teme satanice.

Alice în Țară Minunilor

Chiar și dacă n-ai citit cartea, tot ai auzit de ea sau măcar să fi văzut una din ecranizări. Cartea a fost interzisă pentru că s-a considerat că încurajează abuzul asupra copiilor și consumul de droguri.

Charlie și fabrică de ciocolată

Cartea a fost interzisă pentru o scurtă perioadă de timp pe motive rasiale, întrucât versiunea originală descria niște pigmei de culoare neagră care munceau pentru boabe de cacao.

Harry Potter 

Harry este un băiat aparent obișnuit, dar cu un trecut tumultuos – el fiind singurul care a supraviețuit vreodată atacului lui Cap-de-Mort și care află abia la 11 ani de la naștere că are puteri magice. După ce primește o scrisoare prin care este admis la Hogwarts, cea mai renumită școală de magie, începe aventura vieții lui în lumea fantastică a vrăjitorilor.

J.K. Rowling descrie o lume complexă, plină de farmec, în care totul este posibil, iar personajele și locurile te cuceresc de la primele pagini. Devenită una dintre cele mai iubite serii de cărți pentru copii, adolescenți și adulți deopotrivă, Harry Potter încununează lista de cărți interzise în istoria literaturii.

Principala acuzație este promovarea practicilor oculte și a vrăjitoriei, iar numeroase comunități creștine, dar și musulmane au considerat-o un pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel