Mai multe centre de vaccinare din județul Dâmbovița și-au suspendat activitatea.
Direcția de Sănătate Publică a județului a luat această măsură după ce s-a constatat că cele 13 centre de vaccinare au avut o activitate sporadică în ultima perioadă, scrie dbonline.ro.
Astfel, au fost închise centrele de vaccinare: Aninoasa – Centrul cultural, Corbii Mari – Centrul medical, Dragomirești – Sala de sport, Moreni – Centrul de vaccinare nr. 2, Gura Ocniței – căminul cultural, Pucioasa – Centrul de vaccinare nr.2, Târgoviște – Comandamentul Bazei 1 Logistică teritorială și cele două centre ”Împreună vom reuși”, Centrul de la Arlechino, Fieni – Centrul de la Casa de cultură, Băleni – Sediul PSD, Răcari – Sala de festivități.
Totodată, DSP anunță că, începând cu data de 7 martie 2022, a fost modificat programul de vaccinare pentru următoarele centre: Târgoviște – Spitalul Județean de Urgență (zilnic, orele 8-20), Titu – Centrul multifuncțional (zilnic, orele 14-18), Pucioasa – Spitalul Orășenesc (zilnic 14-18), Găești – Spitalul Orășenesc și Ambulatoriul integrat (zilnic 15-19), Moreni – Spitalul Municipal (zilnic 15-19).
Persoanele care doresc să se vaccineze, se pot adresa şi cabinetelor medicilor de familie care desfăşoară activităţi de vaccinare împotriva COVID-19.
Starea de alertă din România a încetat de miercuri, de la miezul nopții, astfel că măsurile restrictive au fost eliminate.
Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, se renunță la formularul PLF, iar certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România.
„Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.
Rafila a subliniat că Ministerul va recomanda „cu tărie” mai multe măsuri, chiar dacă acestea nu vor mai fi obligatorii.
- Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli, universități;
- Evitarea spațiilor aglomerate, fie că sunt închise sau deschise;
- Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;
- Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic; (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu