Mai multe țări au semnat un acord privind un ”potenţial punct inflamabil” cu Rusia

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Miniștrii apărării din mai multe țări europene au semnat un acord, marți, la Washington.

Este vorba despre miniştrii apărării din mai multe state, respectiv Germania, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Polonia şi Suedia. Aceștia au semnat marţi, la Washington, un acord care prevede achiziţionarea în comun de mine marine, precum și menţinerea lor în regiunea Mării Baltice. Scopul este de a descuraja Federația Rusă, transmite Agerpres, care citează DPA.

"O cale foarte eficientă de a descuraja un agresor pe mare"

Minele marine sunt o cale foarte eficientă de a descuraja un agresor pe mare şi ele sunt o capabilitate extrem de importantă în faţa agresiunii ruse, a spus ministrul apărării din Germania, Boris Pistorius, după semnarea acordului. Miniştrii apărării din cele şase țări se află în capitala Statelor Unite ale Americii pentru a lua parte la Summitul aniversar al NATO.

Analiştii NATO consideră faptul că Marea Baltică este un potenţial punct inflamabil cu Rusia. Alianţa Nord-Atlantică şi-a consolidat substanţial prezenţa în flancul estic al NATO, în special în urma lansării invaziei ruse pe scară largă contra Ucrainei, pe data de 24 februarie 2022.

Liderii ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care s-a extins la 32 de membri, în urma includerii Finlandei şi Suediei după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, s-au reunit marţi, la Washington, pentru un summit menit să confirme sprijinul său pentru Ucraina. Însă întâlnirea este dominată de un climat de incertitudine politică, în contextul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite din luna noiembrie.

Rusia urmărește cu "maximă atenţie" summitul NATO de la Washington

Amintim faptul că Federația Rusă a spus marţi faptul că urmăreşte cu "maximă atenţie" summitul NATO care s-a deschis marţi la Washington, pe considerentul că "Alianţa Nord-Atlantică consideră Rusia drept inamicul său", relatează AFP, EFE şi Reuters.

"Aceasta este o alianţă care consideră Rusia drept inamic, adversar. Este o alianţă care a declarat în mai multe rânduri, în mod deschis, că obiectivul său este să provoace o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă. Acesta este motivul pentru care vom urmări cu cea mai mare atenţie retorica discuţiilor care vor avea loc şi deciziile ce vor fi luate", a zis Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul unei conferinţe de presă.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel