Mai mulți angajați ai Serviciului Secret al SUA, redistribuiți după tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump - surse CNN

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ar fi apărut schimbări care vizează angajați ai Serviciului Secret al Statelor Unite, după tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump.

Mai mulți angajați ai Serviciului Secret al Statelor Unite de la biroul din Pittsburgh și un membru al echipei de securitate a fostului președinte Donald Trump, implicați în planificarea mitingului din 13 iulie, au fost redistribuiți la sarcini administrative și li s-a ordonat să lucreze de acasă, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu acest subiect.

Agenția de presă Reuters transmite că televiziunile Fox News și CBS au raportat că cel puțin cinci membri ai Serviciului Secret implicați în incident, inclusiv șeful biroului Serviciului Secret din Pittsburgh, au fost vizați.

Măsura vine în contextul în care Serviciul Secret continuă să fie criticat pentru deficiențele de securitate care au permis unui bărbat înarmat să tragă opt focuri asupra fostului președinte, străpungând urechea acestuia și provocând moartea unui participant la mitingul din Butler, Pennsylvania.

Serviciul Secret a fost supus unor presiuni imense din partea legislatorilor pentru a-i disciplina sau concedia pe cei implicați în pregătirea mitingului. Directorul adjunct interimar Ronald Rowe a declarat legislatorilor că intenționează să aștepte până la finalizarea anchetei înainte de a lua măsuri disciplinare.

Mai multe anchete sunt în derulare

Agenția este supusă mai multor anchete, inclusiv o revizuire internă, investigații ale Congresului și o comisie independentă împuternicită de Departamentul de Securitate Internă.

„Acesta a fost un eșec al Serviciilor Secrete”, a declarat Rowe reporterilor în timpul unei conferințe de presă la începutul acestei luni - o schimbare clară a tonului față de momentul în care agenția a dat vina pe localnici pentru eșecul lor de a fi cu ochii pe presupusul asasin al lui Trump, Thomas Crooks, în acea zi. „Acoperișul acela ar fi trebuit să fie acoperit”, a mai spus Rowe.

„Serviciul Secret al Statelor Unite se angajează să investigheze deciziile și acțiunile personalului legate de evenimentul din Butler, Pennsylvania și tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump. Revizuirea asigurării misiunii de către Serviciul Secret al Statelor Unite progresează și examinăm procesele, procedurile și factorii care au condus la acest eșec operațional”, a declarat vineri Anthony Guglielmi, șeful departamentului de comunicare al Serviciului Secret al Statelor Unite.

„Serviciul Secret al Statelor Unite își supune personalul la cele mai înalte standarde profesionale, iar orice încălcare identificată și dovedită a politicii va fi investigată de Biroul de Responsabilitate Profesională în vederea unor eventuale măsuri disciplinare. Având în vedere că aceasta este o problemă de personal, nu suntem în măsură să facem alte comentarii”, a adăugat el, conform CNN.

În urma atacului, Serviciul Secret i-a recomandat lui Trump să evite evenimentele mari în aer liber. Ulterior, Trump a declarat că va continua mitingurile în aer liber și că Serviciul Secret „a fost de acord să își intensifice substanțial operațiunile” pentru a-l proteja.

Trump a vorbit din spatele unui scut de sticlă antiglonț în Carolina de Nord, miercuri, la primul său miting în aer liber de la atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel