Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă cu privire la ameninţările lansate de mai mulţi copii cărora le-au fost închise conturile online. Acesta spune că orice campanie de prevenţie trebuie să aibă în centru un cuvânt CHEIE.
Publicitate
"Vă cer ajutorul. Multi copii au amenințat că își iau viața în cazul în care conturile de gaming de pe un joc anume, nu le sunt reactivate. În cursul zilei de 7 ianuarie 2022 a fost dată o informare: "Poliția avertizează școlile în legătură cu riscurile asociate jocului...".
Campania de informare NU o să aibă succes dacă nu o să fie folosit cuvântul cheie. Cuvântul este "R E S P A U N A R E"!!!
Degeaba autoritățile creează o campanie de prevenție dacă nu o să fie acest cuvânt cheie folosit.
Respaunarea este identificată de minorii cu vârsta între 4 și 17 ani drept opțiune validă și identică cu Învierea. Mulți dintre copiii lăsați de nevoie în spațiul online nu fac diferența dintre joc și realitate. Iar atunci opțiunea suicidului este vizualizată drept nu o amenințare ci o normalitate. Minorul crede că viața reală conține respaunare.
Vă rog insistent:
1. Vorbiți cu copiii
2. Petreceți mai mult timp cu copiii
3. Învățați copiii să socializeze în realitate
4. Ajutați copiii să facă diferența dintre spațiul online și viața reală!!!!", a scris Radu Leca pe Facebook.
Psihologul a explicat noţiunea de respaunare şi într-un material VIDEO, pe care îl puteţi AICI.
"Din păcate, sunt mulţi părinţii care recurg la tablete şi telefoane mobile mai ales atunci când merg în vacanţă şi copiii trebuie să fie calmi, ca să nu îi deranjeze. Am văzut de curând la un restaurant mai multe cupluri, cu copii cu vârste de la 1,5 ani la 6 ani, şi toţi copiii aveau telefoane sau dispozitive cu care se uitau la clipuri, iar părinţii vorbeau, râdeau.
Acest tip de comportament este unul sabotor pentru minor, îl introduce în oribila lume a autismului light, a lipsei de atenţie, a intrării într-un posibil ADHD în baza lucrurilor neînţelese, nespuse, şi a unui viitor sumbru care se va desfăşura în proporţie de 70% în cabinetele de psihiatrie şi psihologie. E reversul medaliei pentru liniştea pe care o caută părinţii", a precizat Radu Leca pentru DC NEWS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu