Mai mulți copii francezi, dați dispăruți. S-ar afla printre ostaticii ținuți în Gaza

Mai mulți copii francezi sunt dați dispăruți și cel mai probabil se află printre ostaticii ținuți în Gaza în urma atacului de sâmbătă al grupării Hamas asupra Israelului, a declarat premierul francez Elisabeth Borne miercuri.

'Vreau să transmit gânduri speciale victimelor franceze (din Israel) și concetățenilor noștri dispăruți, a căror situație este extrem de îngrijorătoare. Printre ei, se află câțiva copii, probabil luați ostatici', a spus ea senatorilor.

Ulterior, ministrul de externe francez Catherine Colonna a declarat la postul de radio franceinfo că, pe baza informațiilor actuale, 11 cetățeni francezi au fost confirmați ca fiind uciși în atacuri. Mai mult de o duzină erau încă raportați ca fiind dați dispăruți.

Citește și: Iranul cunoștea planurile Hamas privind atacarea Israelului (surse Reuters)

Cel mai probabil, Iranul știa că grupul militant palestinian Hamas plănuia "operațiuni împotriva Israelului," dar un oficial american a declarat miercuri că Washingtonul nu deține, până în acest moment, informații care să sugereze că Teheranul a coordonat sau a orchestrat atacul devastator al luptătorilor Hamas, scrie Reuters.

Acest oficial, care a vorbit sub protecția anonimatului, a menționat că SUA vor examina și mai multe informații, inclusiv "dacă existau persoane în sistemul lor care aveau o înțelegere mai clară a ceea ce urma să se întâmple sau care au contribuit la anumite aspecte ale planificării."

Cu toate acestea, oficialul a subliniat pentru Reuters că este prematur să tragem concluzii definitive.

Autoritatea supremă din Iran, Ayatollah Ali Khamenei, a declarat marți că Teheranul nu a fost implicat în atacul de weekend al grupului Hamas asupra Israelului, dar a lăudat ceea ce a numit "înfrângerea ireparabilă" militară și de informații a Israelului.

În primul său discurs televizat de la atac, Khamenei a spus: "ne plecăm capul în fața celor care au planificat atacul asupra regimului sionist". Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel