Mai mulţi elevi au fost daţi afară de la Bac în urma unei razii venite de la Minister

bac
bac

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a demarat o razie de supraverificări în liceele unde se organizează proba pentru examenul de bacalaureat la Limba şi literature română şi au eliminat din examen mai mulţi elevi pe motiv de fraudă sau tentativă de fraudă.

autor: Lucian Negrea

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu, a precizat că această acţiune este una normală şi se desfăşoară în fiecare an. De asemenea a mai adăugat că în acest moment nu se poate oferi un bilanţ al elevilor care au fost eliminaţi din examen, pentru că raziile se află abia la început.

Unul dintre liceele vizate de comisia de la Minister este Liceul Edmond Nicolau, unde mai mulţi elevi au fost eliminaţi din examen pe motiv de fraudă sau tentativă de fraudă.

Cei care au fost prinşi copiind nu mai au dreptul să susţină examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni, adică cea din toamnă şi cea din vara viitoare. De asemenea cei aflaţi în această situaţie vor trebui să plătească pentru examinarea următoare la care vor participa, pentru că au dreptul la doar două evaluări gratuite.

Transmiterea subiectelor s-a desfăşurat fără incidente în acest an iar proba a început la ora stabilită, ora 9. "Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele de subiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui către unităţile de învăţământ unde se susţin probele", a spus directorul general.

După proba scrisă la Limba şi literatura română, elevii vor susţine în 28 iunie testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Citeşte şi:

Subiectele la examenul de Bacalaureat 2011, proba scrisă la Limba şi literatura Română. Rămâi pe De Ce News pentru a afla baremul de corectare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel