Mai mulți funcţionari de la Primăria Torino, arestaţi. Primeau şpagă de la români pentru cărţi de identitate obţinute rapid

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kindel Media)

Mai mulți funcţionari de la Primăria Torino au fost arestaţi, după ce s-a descoperit că primeau şpagă de la români pentru cărţi de identitate obţinute rapid

Trei femei, printre care o funcţionară la "Anagrafe" din Torino, au fost arestate de echipa mobilă a poliţiei, la ordinul procuraturii, pentru că, în schimbul unor sume de bani, ar fi "accelerat" timpul necesar obţinerii cărţilor de identitate, atât pe suport de hârtie, cât şi electronic.

Favorurile erau în general pentru cetăţenii străini (mai ales români, albanezi şi marocani), sărind peste timpul enorm necesar în capitala piemonteză pentru obţinerea documentelor. Acum, cei trei arestaţi se află în arest la domiciliu, scrie Rador, citând gazetaromaneasca.com.

Timpul de aşteptare este nesfârşit: 12 luni pentru schimbarea reşedinţei unui copil, 8 luni pentru un răspuns online, proceduri pierdute la Caf.

Ancheta denumită "Fast Track" a început în martie 2019, dar face parte dintr-o activitate de investigaţie mai amplă a brigăzii mobile care a dus la anchetarea unui alt funcţionar al "Anagrafe" di Torino şi a unui cetăţean român pentru corupţie, tot în contextul procedurilor de eliberare a documentelor de identitate pentru cetăţenii străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel