Mai mulți jurnaliști de propagandă rusă întorc spatele Kremlinului: „Putin a devenit un dictator jalnic și paranoic. Conduce Rusia în prăpastie”

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Doi jurnaliști ruși care lucrează pentru o publicație populară pro-Kremlin, au umplut site-ul luni dimineață cu articole împotriva războiului, într-un act rar de disidență, în timp ce țara sărbătorește victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste.

vArticolele de pe Lenta.ru l-au numit pe președinte un „dictator paranoic jalnic” și l-au acuzat că a purtat „cel mai sângeros război al secolului XXI”.

„Trebuia să o facem astăzi. Am vrut să reamintim tuturor pentru ce au luptat cu adevărat bunicii noștri în această frumoasă Zi a Victoriei – pentru pace”, a declarat Egor Polyakov, în vârstă de 30 de ani, unul dintre cei doi jurnaliști.

În timpul discursului său anual în fața a 11.000 de soldați la Kremlin, luni dimineață, Putin a căutat să-și justifice invadarea Ucrainei, legând luptele din Ucraina de victoria sovietică din cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Nu despre asta este vorba de Ziua Victoriei”, a spus Polyakov pentru The Guardian într-un interviu. „Oameni obișnuiți mor, femei și copii pașnici mor în Ucraina. Având în vedere retorica pe care am văzut-o, acest lucru nu se va opri. Nu mai puteam accepta asta. Acesta a fost singurul lucru corect pe care l-am putut face.”

Polyakov, care lucrează ca reporter economic la Lenta, a declarat că el și colega sa Alexandra Miroshnikova au publicat peste 40 de articole critice la adresa Kremlinului și a acțiunilor acestuia în Ucraina. Articolele au fost eliminate între timp, dar pot fi accesate printr-un instrument de arhivă web.

VEZI ȘI: BREAKING NEWS  Lucrul care îngrijorează după discursul lui Putin. Chirieac: Sperăm ca elita din Kremlin să-l oprească!

VEZI ȘI:  Putin și-a atins ŢINTA: A UNIT toate naţiunile... în faţa ecranelor. Tot globul a fost cu ochii pe el. Parada Roşie, urmărită în toată lumea

VEZI ȘI: Putin, pus în corzi de către guvernul de la Stockholm: Un nou pas important către aderarea Suediei la NATO. Când se va lua decizia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel