Detalii despre starea de sănătate a lui Putin. Mai mulți medici îl vizitează, inclusiv specialist în cancer - anchetă detaliată în presa ucraineană

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin

Potrivit jurnaliștilor ucraineni, cercurile medicale vorbesc din ce în ce mai mult despre problemele de sănătate ale președintelui Rusiei.

Vladimir Putin, care urmează să împlinească 70 de ani în octombrie, este acum însoțit de o echipă imensă de medici, inclusiv un chirurg de cancer tiroidian.

Potrivit presei ucrainene UNIAN , acest lucru este afirmat în ancheta publicației ruse ”Proiect” cu ocazia aniversării președintelui rus.

Unde se tratează Putin

Potrivit surselor publicației, odată cu vârsta, președintele Rusiei a început să viziteze din ce în ce mai mult Spitalul Clinic Central (TsKB) din vestul Moscovei, într-o secțiune pe care unul dintre interlocutori a numit-o „departamentul medicilor personali”.

"La sosire, este întâmpinat de autoritățile spitalului, apoi predat medicilor alocați președintelui. Unul dintre acești medici, de exemplu, a fost Dmitri Verbovoy pentru o lungă perioadă de timp, se pare că autor al unui manual de ambulanță pentru a ajuta la boli acute, răni și otrăviri. Se pare că Verbovoy l-a tratat bine pe Putin, deoarece l-a numit pe medic șef adjunct al departamentului său medical, apoi director adjunct al afacerilor medicale”, spune ancheta.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, medicii înșiși au început să-l însoțească pe Putin mai des.

Cine sunt medicii lui Putin

Vladimir Putin și-a petrecut o parte semnificativă a lunii mai 2017 în locul său preferat, Soci, unde în timpul unui joc de hochei, legendarul veteran Pavel Bure s-a izbit accidental de președintele Federației Ruse, iar acesta a căzut. În aceeași zi, un anume Konstantin Arkadievich Sim s-a stabilit în sanatoriul rus, care face parte din Administrația Prezidențială și este situat nu departe de reședința lui Putin. Acesta este un traumatolog ortoped și, potrivit jurnaliștilor, este unul dintre medicii lui Putin.

”Este paradoxal, dar, ascunzând de mulți ani informații despre starea de sănătate a lui Putin, autoritățile au făcut publice informații despre medicii președintelui... Contractul dintre Spitalul Clinic Central și hoteluri pentru cazarea medicilor este publicat pe situl web de achiziții publice, împreună cu actele de acceptare a serviciilor prestate.

În acte, puteți găsi numele medicilor și datele cazării acestora în hoteluri timp de patru ani - din 2016 până în 2020. Din aceste documente, reiese clar că medici, precum Sim, au zburat în mod special la Putin - datele coincid fie cu momentul vizitelor oficiale ale președintelui la Soci, fie cu perioadele disparițiilor sale misterioase”, a aflat publicația.

Putin a fost însoțit în mod regulat la Soci de o medie de cinci medici

În special, jurnaliștii au aflat că în 2016-2017 Putin a fost însoțit în mod regulat la Soci de o medie de cinci medici. Printre aceștia se numără personalități precum specialistul ORL Alexei Shcheglov și specialistul în boli infecțioase Yaroslav Protasenko, personalul de resuscitare, neurochirurg și medicul de urgență Serghei Snezhko.

"Dar, din când în când, numărul medicilor de lângă președinte crește dramatic. În cel puțin două ocazii, publicația rusă Proiect susține că Putin a suferit fie o operație, fie o procedură foarte gravă, cel mai probabil în zona din spate. Pe 25 noiembrie 2016, președintele se întâlnește la Kremlin cu actorul Steven Seagal, iar apoi dispare până la 1 decembrie. În acest moment, 12 medici sunt stabiliți succesiv în sanatoriul Rus deodată”, scriu jurnaliştii.

Printre medici se numără un grup de medici personali ai lui Putin condus de Verbov, un grup de neurochirurgi care operează la Spitalul Clinic Central condus de șeful secției Oleg Mișkin, specialistul în secția de neurochirurgie Elena Rastrusina, o asistentă principală, Lyudmila Kadenkova, un specialist în reabilitare, Mihail Tsykunov.

Putin are cancer?

În februarie 2019, Putin și Lukașenko au mers la schi în stațiunea Laura de la Gazprom. În aceleași zile, în Hotelul și Spa Polyana 1389 locuiau doi resuscitatori, un neurolog, un dermatovenereolog, doi ORL și un chirurg.

„Această compoziție de medici este foarte caracteristică. Otorinolaringologii Șceglov și Igor Esakov, precum și chirurgul Evgeny Selivanov, sunt cei mai frecventi însoțitori ai lui Putin. De exemplu, Șceglov a zburat la Putin la Soci de 59 de ori în patru ani și a stat cu el 282 de zile. Selivanov – de 35 de ori și 166 de zile.

Această brigadă este prezentă lângă Putin atât în ​​timpul șederii sale oficiale la Soci, cât și în momentele „dispariției” șefului țării. În august 2017, Putin dispare multă vreme - din 8 august până la 16 august. În tot acest timp la Soci au fost șase medici, printre care Șceglov și Selivanov. Ambii medici sunt foarte importanți pentru Putin", relatează publicația.

Potrivit jurnaliştilor, Selivanov este medic chirurg, cel puţin până de curând s-a specializat în oncologie şi a scris o disertaţie despre diagnosticul şi tratamentul chirurgical al pacienţilor vârstnici şi senili cu cancer tiroidian.

Putin însuși și-a arătat public interesul pentru problema cancerului tiroidian

În iulie 2020, s-a întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală de Endocrinologie, Ivan Dedov. El i-a spus președintelui Federației Ruse despre noul medicament hormonal Tyrodzhin.

”Recuperare 95-98%?” a întrebat Putin atunci. Răspunsul a fost da.

”În cercurile medicale, se vorbește cu adevărat despre problemele de sănătate ale președintelui. Aceste conversații s-au intensificat mai ales la începutul toamnei anului trecut, când Putin s-a comportat deosebit de ciudat... a anunțat brusc că trebuie să intre în izolare, pentru că sunt prea mulți în jur. Erau bolnavi de coronavirus.

Putin început să comunice cu oameni de la distanță foarte mare, stând pe laturile opuse ale meselor uriașe

Vestea a venit ca o surpriză chiar și pentru anturajul președintelui. Nu se știe dacă atunci președintele a suferit vreun fel de intervenție medicală, dar după aceea a început să comunice cu oameni de la distanță foarte mare - stând pe laturile opuse ale meselor uriașe. Cu alte cuvinte, dacă mai devreme Putin s-a îndepărtat de oameni în sensul figurat al cuvântului, acum a început să o facă în cel mai direct mod”, spune ancheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel