Mai mulți români sunt blocați în Grecia după dezastrul cauzat de inundații: O viitură cum nu am văzut! 30 de mașini au sfârșit în mare / video

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Mai mulți români sunt blocați în Grecia ca urmare a fenomenelor extreme. Unul dintre românii afectați de inundații a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a povestit care este situația în localitatea în care se află. 

Românul a dezvăluit că nu a văzut niciodată o astfel de viitură care a fost atât de puternică încât a măturat totul în calea sa și mai multe mașini au ajuns în mare. 

„Am fost surprinși de o viitură cum nu am văzut"

„În acest moment ne aflăm la cazare, în apropiere de Argalasti, undeva la câțiva kilometri mai sus de Volos. Am fost, din păcate, surprinși de o viitură cum nu am văzut. Apele au măturat tot ce a fost în parcarea publică din localitate, undeva la 30 de mașini au sfârșit în mare. Au mai rămas vreo 10 la intrarea în parcare și mașina noastră, distrusă, urcată pe un copac.

Pot zice că nu am văzut niciodată așa ceva și noi sperăm să se termine ploaia pentru că continuă să plouă de trei zile și nu avem niciun ajutor al autorităților pentru că totul este închis, toate drumurile sunt închise, iar aici în localitate sunt rupte.”, a spus românul.

Acesta a mai spus că locația în care se află este în siguranță fiind construită pe o stâncă.

„Sunt cu soția și cu o prietenă. Locația este în siguranță, în sensul că sunt stânci și casele sunt construite pe stânci, dar cei care au fost la bază, undeva jos, au casele distruse. Doi metri de apă cu nămol au venit de pe dealuri. Le-au distrus tot ce au avut și le-au luat bunurile din curți, plus mașinile personale.”, a mai spus acesta.

Mai mulți români sunt afectați de inundații 

„Am luat legătura cu mai mulți români. Suntem aproximativ 30 de români. Am promis că o să fac un grup pe WhatsApp să știm exact câți suntem pentru că nu știm ce o să urmeze. Am luat legătura cu consulul României de la Salonic. Mi-a transmis informații cum că momentan sunt oameni, printre care și români, pe un feribot, undeva pe mare, și nu pot interveni.

Noi va trebui să ne strângem într-un grup pentru că pe uscat nu o să putem pleca. Când se oprește ploaia sperăm să putem pleca cumva pe mare și să rămână aici mașinile care au scăpat, până se termină dezastrul.”, a mai spus bărbatul. 

Autoritățile elene au interzis deplasările

„Am vorbit direct cu domnul consul, am primit numărul dânsului și ne-a rugat să-i transmitem locația unde suntem și să luăm legătura și cu alți români care sunt, să-l anunțăm pentru a ști exact.

Nu pot face nimic pentru că autoritățile elene au interzis deplasările pe drumurile din zonă pentru că, la un moment dat, chiar aici sus s-a format nămol pe drumuri, iar drumurile sunt rupte. Localitatea unde suntem noi, Lefokastro, este ruptă de partea continentului ce duce spre Volos. Drum de 60 de metri este prăbușit în mare și ei nu ne pot ajuta atât timp cât autoritățile elene au interzis deplasările între localități.”, a spus românul la Antena3 CNN. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel