Mai mulți senatori americani cer încetarea bombardamentelor israeliene asupra Fâșiei Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Treisprezece senatori democrați cer o "încetare temporară a ostilităților din Gaza", conform unei declarații emise de acești senatori.

"În calitate de senatori, am urmărit cu atenție conflictul din Gaza și credem că trebuie întreprinse mai multe eforturi pentru protejarea vieților civile", au afirmat ei în declarația emisă de biroul senatorului din Massachusetts, Ed Markey, citată de CNN.

Cu toate că senatorii au subliniat dreptul Israelului de a se apăra împotriva organizației Hamas, ei au precizat că trebuie să "minimalizeze prejudiciile aduse civililor și să permită ajutorului umanitar să ajungă la cei aflați în suferință".

Senatorii au stabilit trei obiective pe care speră să le atingă prin această încetare temporară a ostilităților:

1. Asigurarea livrării cu succes a ajutorului umanitar necesar civililor, sub supraveghere strictă și necesară.
2. Concentrarea sporită asupra eliberării tuturor ostaticilor răpiți la 7 octombrie.
3. Crearea oportunității pentru o discuție mai amplă între liderii israelieni și palestinieni, alături de partenerii regionali și globali, cu privire la strategiile pe termen lung pentru reducerea conflictului care durează de decenii în regiune.

Această declarație a fost emisă în contextul vizitei secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în Israel, vineri, pentru a exercita presiuni asupra guvernului israelian în legătură cu ofensiva în curs din Gaza. Președintele SUA, Joe Biden, și consilierii săi de top au avertizat Israelul cu o forță tot mai mare că va deveni din ce în ce mai dificil pentru Tel-Aviv să își atingă obiectivele militare în Gaza pe măsură ce indignarea globală crește în ceea ce privește suferința umanitară din acea zonă.

Pe lângă Markey, declarația a fost semnată de Tim Kaine, Mark Warner, Dick Durbin, Jeff Merkley, Tammy Duckworth, Peter Welch, Elizabeth Warren, Cory Booker, Chris Van Hollen, Tina Smith, Chris Murphy, și Jeanne Shaheen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel