Noile cercetări au arătat că efectuarea unui tip de contracție musculară ne poate permite să reducem la jumătate timpul petrecut cu antrenamentele fizice.
Antrenamentul de 1-2 ore, de trei sau patru ori pe săptămână este un lux pe care nu și-l poate permite toată lumea. Dacă vrei să slăbești câteva kilograme, poți încerca să-ți reechilibrezi dieta și să incluzi în rutina ta zilnică mersul regulat cu bicicleta sau mersul pe jos, potrivit Today.
Dar dacă țintiți creșterea musculară, liniile directoare sugerează să faceți cel puțin 10-20 de seturi pe săptămână pentru fiecare grup de mușchi. Prin urmare, atunci când timpul este scurt, trebuie neapărat să adopți o strategie care să-ți permită să te antrenezi mai puțin dar să obții aceleași rezultate.
O sugestie vine dintr-un nou studiu, condus de Universitatea Edith Cowan (ECU), care a arătat că un tip de contracție musculară este mai eficient în creșterea forței și a dimensiunii musculare decât ridicarea de greutăți tradiționale. Datorită acestui exercițiu, este posibil să reduceți la jumătate timpul dedicat antrenamentului și să obțineți în continuare aceleași rezultate.
Acest studiu arată că putem reduce timpul petrecut cu antrenamentele obținând aceleași rezultate. Cum? Secretul este concentrarea pe contracțiile musculare excentrice.
”În cazul unei curle cu gantere – a spus Nosaka – mulți oameni cred că ridicarea de greutăți oferă cel mai mare beneficiu, dar nu este cazul. Studiul nostru sugerează să ne concentrăm mai degrabă pe contracțiile musculare excentrice decât pe cele concentrice, deoarece acestea din urmă contribuie foarte puțin la rezultatele finale rezultate din antrenament”.
Dacă ne antrenăm cu gantere, profesorul Nosaka recomandă folosirea a două mâini pentru mișcarea concentrică (ridicarea greutăților), înainte de a folosi și brațul pentru mișcarea excentrică (scăderea greutății), atunci când executăm:
flexia bicepsului;
extensia ridicată;
liftul frontal;
presa de umeri.
Dacă ne antrenăm cu aparate pentru antrenarea musculaturii picioarelor, profesorul Nosaka recomandă să folosiți aceeași tehnică concentrică/excentrică atunci când efectuați:
extensii de genunchi;
extensii de picioare;
contractia gambei.
Citește și:
Mitul celor 10.000 de paşi a fost desființat. Un nou studiu american demonstrează că numărul ideal este mult mai mic. Patru ani le-a luat cercetărilor americani de la Universitatea Vanderbilt ca să ajungă la această concluzie, scrie Realitatea.net.
Un grup de cercetători de la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, a analizat timp de patru ani datele privind condiția fizică a 6.042 de adulţi americani. Aceștia au purtat dispozitive electronice de tip fitness tracker pentru a le fi urmărite activitatea de mișcare și starea de sănătate, timp de 10 ore pe zi.
"Studiul nostru a avut o medie de 4 ani de monitorizare continuă. Aşadar, am reuşit să ţinem cont de totalitatea activităţii dintre începutul monitorizării şi momentul în care a fost diagnosticată o boală, ceea ce este un mare plus, deoarece nu a trebuit să facem presupuneri despre activitatea de-a lungul timpului, spre deosebire de toate studiile anterioare", a explicat Evan Brittain, profesor asociat de medicină cardiovasculară la Universitatea Vanderbilt.
Cercetătorii au constat că cei care mergeau 6,5 km pe zi, adică 8.200 de paşi, au avut șanse mai mici de a acumula kilograme în plus și de a deveni chiar obezi sau să sufere de alte boli ca apnee, reflux gastric și depresie. În plus, cei supraponderali și-au scăzut considerabil șansele de a deveni obezi, la jumătate, dacă ajungeau să parcurgă 11.000 de pași pe zi.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu