Mai puţină sare în copilărie reduce riscul de boli cardiovasculare la maturitate

Un aport mai mic de sare în meniul adolescenţilor asigură un risc mai scăzut de hipertensiune şi boli cardiovasculare la maturitate şi mai ales în perioada bătrâneţii, atată un studiu al oamenilor de ştiinţă americani, citat de AP.

Astfel, un adolescent american consumă în medie aproximativ 9 grame de sare pe zi. Dacă această doză ar fi redusă la 6 grame, atunci probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială la o vârsta de 30-50 de ani ar scădea cu 63%.

Diminuând cantitatea de sare în alimentaţia zilnică, consideră savanţii americani, adolescenţii îşi vor proteja sănătatea mai târziu în viaţă.

De asemenea, oamenii de ştiinţă atrag atenţia că cea mai mare cantitate de sare provine din produsele mult îndrăgite de tineri: pizza, chipsuri, alune sărate.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel