Mai sunt cărți de jucat în instanță pentru Parcul IOR. Nicușor Dan anunță că ”da, se poate face”

foto Facebook/ Incendiu IOR
foto Facebook/ Incendiu IOR

Analiza juridică cu privire la Parcul IOR nu e gata, spune primarul general. Nicușor Dan afirmă că se mai pot face demersuri în instanță cu privire la partea retrocedată. 

Edilul îl acuză pe primarul Sectorului 3 de nişte "demersuri heirupiste". ”Ar fi mult mai simplu” dacă nu ar fi existat, mai spune Nicușor Dan. 

Vorbim despre 11 hectare de teren. Nicușor Dan afirmă că încă mai sunt cărți de jucat în instanță: ”Da, se poate face. Din păcate, nu se pot face nişte lucruri care au fost distruse de acţiuni heirupiste ale primarului Sectorului 3. Actualul primar al Sectorului 3 a moştenit nişte acţiuni heirupiste exact pe acele terenuri, iniţiate de fostul primar al sectorului 3. Deci, da, e o analiză juridică complexă, pe care o avem în desfăşurare. E aproape gata. Ea ar fi mult mai simplă dacă nu ar fi fost acţiunile acelea în instanţă şi nişte decizii care s-au pronunţat deja şi care au stabilit nişte lucruri. (...) Se mai pot face lucruri, dar analiza juridică nu e finalizată”, arată Agerpres. 

Reprezentanţii PNL Sector 3 au anunţat joi că vor face demersuri pentru organizarea unui referendum local în vederea recuperării zonei retrocedate din Parcul IOR. Liberalii au menţionat că au fost adunate 15.000 de semnături şi că vor depune o petiţie către Primăria Generală şi Consiliul general, în vederea demarării "tuturor demersurilor legale" pentru ca zona retrocedată din Parcul IOR să rămână spaţiu verde.

Subiectul a fost readus în discuție de ultimul incendiu din parc, al 20-lea. La o zi după ultimul incendiu, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, făcea apel la edilul Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a celor 11 hectare din Parcul IOR şi îi propunea o discuţie pentru identificarea unei soluţii în acest caz.

Tot pe 30 august, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declara că autoritatea locală şi firma de avocatură contractată sunt "foarte aproape" de o concluzie, în urma analizei juridice privind retrocedarea celor 11 hectare din Parcul IOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel