Maia Morgenstern: Mama a tăcut puțin, apoi a zis... ”Draga mea prietenă, tu nu... tu n-ai copii”

foto ilustrativ mamă - fiică/ Pixabay
foto ilustrativ mamă - fiică/ Pixabay

Maia Morgenstern vine cu o nouă frântură din viața sa, despre înțelepciune, prieteni și arta de a fi părinte. 

”A fost greu. În adolescență. Tare a fost complicat cu mine. Multă răbdare au avut părinții mei, multă înțelepciune și oleacă de umor. Din fericire, altfel nu știu cum ar fi reușit s-o scoată la capăt cu mine. Fără vărsare de sânge. Multă înțelegere au avut ei și multe datorii am de plătit eu. Cu dobândă. Căci vorba aceea: fie roata și pătrată tot se-ntoarce ea o odată. Iar relația cu MAMA... și mai și. Și la pătrat. Și la cub: cu plânsete și reproșuri, revolte și țipete. Urmate de lungi perioade de muțenie. Și cu secrete. Mai ales secrete.

- Kețală di mains...

- Nu-mi mai spune așa! Scrâșneam eu furioasă/ copilăroasă. - Nu mai sunt copil!!! ( eram, prin comportament).

- Bine. Spune, mamă ce te frământă?!?! MAMA, tot MAMA îți este cel mai bun prieten.

- NUUUUU!!! Vorbeam toate prostiile cu o prietenă. Prietenă a mamei: ei îi dezvăluiam toate "secretele" mele. Mari secrete, ce să-ți spun!

- Ah, știi dragă!!! Fii-ta mie îmi spune toate alea. La mine vine când are vreun necaz. La mine, nu la tine!! Ca să știi!! - a spus prietena râzând.

Glumea desigur. MAMA a tăcut puțin. Un timp. Apoi i-a spus senină:

- "Ah, da. Înțeleg, e normal. Păi ce, tu crezi că eu i-am spus mamei mele că m-am înscris în PCR, că am fost ilegalistă? Nici pomeneală. Părinții mei aveau o fabricuță de pălării. La Dorohoi. Sau, mai târziu, când m-au dat afară din Partid, că sor'mea a plecat în Israel, că era sionistă... și eu am rămas fără serviciu, crezi că puteam să le spun asta părinților? Nu, le-aș fi frânt inima. Am vorbit tot cu o prietenă...”.

Apoi a zâmbit. MAMA... Și știi, draga, bună mea Prietenă?!? Nu mă supăr... cum o să mă supăr pe tine!?! Tu nu ....tu n-ai copii."” a scris Maia Morgenstern, pe Facebook. 

Nu e prima dată și, sperăm, nici ultima, când marea actriță a României Maia Morgenstern ne dezvăluie frânturi din viața sa, cu atâta măiestrie. 

Citește și ce a scris, acum ceva timp, despre buna ei prietenă, Carmen Tănase: Maia Morgenstern, scrisoare către Carmen Tănase: Ce mai faci, Carmen? Mai ții minte?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel