Maia Sandu, alături de Alexander Soros, la ONU. Chirieac: ”Propaganda rusă poate fi scoasă din funcțiune"

FOTO: captura video Facebook @Maia Sandu
FOTO: captura video Facebook @Maia Sandu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat apariția președintei Maia Sandu alături de Alexander Soros, la Adunarea Generală a ONU.

Prezentă la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a fotografiat alături de Alexander Soros, fiul lui George Soros, fondatorul ”Fundației pentru o Societate Deschisă”. 

În contextul războiului de la granițele Moldovei, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat în direct la TV apariția Maiei Sandu alături de Soros Jr.

”Dacă dl Alexander Soros o sprijină pe dna Maia Sandu este un lucru extraordinar de bun, fiindcă Maia Sandu trebuie să ia orice sprijin occidental.

Problema fundamentală pentru noi toți, pentru flancul estic al NATO, dar în special pentru România, care este singura țară afectată direct de război, apropos de dronele care cad în Delta Dunării, este că dacă rușii nu sunt opriți în Ucraina, ei vor ocupa Odesa, Bucea și sigur nu se vor opri la Transnistria și vor ocupa, probabil cu tancul, Republica Moldova.

Și atunci, singura soluție, ca o măsură, cât mai durează războiul, este să aduci cât mai mult Republica Moldova în sfera de influență occidentală.

Idealul ar fi, un referendum comun cu România, fapt care ar trasa granița NATO, granița Uniunii Europene, deci lucrurile ar fi foarte bune. Totuși, nu cred că ministerul și Washingtonul sunt pregătite pentru o asemenea mișcare. Nici Bucureștiul și Chișinăul nu sunt. Publicul din cele două state nu este pregătit pentru așa ceva”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

”Poate scoate propaganda rusă din funcțiune”

”Și atunci, faptul că Maia Sandu se fotografiază cu Soros este destul de important și acolo se poate scoate propaganda rusă din funcțiune, iar Soros chiar știe să facă propagandă prin ONG-urile sale. Chiar este foarte competent în domeniul acesta”, a mai spus Bogdan Chirieac.

De asemenea, acesta a ținut să sublinieze că deși au mai fost și ”derapaje” ale lui Soros, Fundația pentru o Societate Deschisă este o fundație care a luptat pentru democrație și împotriva dictaturilor.

"Soros, cu această filozofie de la sfârșitul secolului 20, a avut rezultate, a schimbat multe. Sunt și derapaje, că s-a dus prea adânc, că sunt și lucruri aberante, minoritatea trebuie să conducă majoritatea, ceea ce este o derogare de la principiul democratic, deci poate fi discutat.

Dar, fundamental, Soros a lăsat o urmă în istorie, în istoria omenirii”, a mai spus analistul politic.

Citește și: Fundația Soros va reduce finanțarea unora dintre proiectele din UE, în timp ce din altele se va retrage de tot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel