Maia Sandu, despre începerea negocierilor de aderare a Moldovei la UE: Este o pagină nouă în istoria noastră - Video

Foto: Facebook Maia Sandu
Foto: Facebook Maia Sandu

Maia Sandu a transmis un mesaj, după ce Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova la UE.

Maia Sandu i-a felicitat pe moldoveni cu ocazia deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană afirmând că această decizie a Consiliului European este o pagină nouă în istoria țării pe care o conduce.

VEZI ȘI: S-a decis extinderea în Consiliul European. Klaus Iohannis: Felicitări Republicii Moldovei! Felicitări Ucrainei! Rezultat istoric

"Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor.Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră.

Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Consiliului European, "după ce un stat solicită aderarea la UE și cererea sa este aprobată de toate statele membre ale UE, poate începe procesul de aderare. Deschiderea negocierilor formale de aderare necesită acordul tuturor statelor membre ale UE. Aceste negocieri contribuie la pregătirea candidatului în perspectiva aderării și se axează pe adoptarea legislației consacrate a UE și pe punerea în aplicare a reformelor judiciare, administrative și economice necesare.

După ce se încheie negocierile cu privire la toate domeniile de politică și UE însăși este pregătită pentru extindere din punctul de vedere al capacității sale de absorbție, termenele și condițiile de aderare, inclusiv eventualele clauze de salvgardare și dispoziții tranzitorii, sunt încorporate într-un tratat de aderare. Acest tratat necesită aprobarea Parlamentului European și aprobarea unanimă din partea Consiliului înainte să poată fi semnat de toate statele membre ale UE și de țara candidată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel