Maia Sandu salută decizia Comisiei Europene privind aderarea Moldovei la UE: ”Zi importantă pentru viitorul Moldovei”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat după decizia luată de CE în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Decizia Comisiei Europene de a recomanda țărilor din blocul comunitar de a deschide negocierile de aderare pentru Republica Moldova a fost salutată de președinte Maia Sandu, care susține că reprezintă ”o recunoaștere e efortului instituțiilor statului pentru a transforma țara”, dar și că se va munci în așa fel încât să se realizeze acest obiectiv până la finalul deceniului.

”Zi importantă pentru viitorul Moldovei - Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaștere a efortului nostru comun - al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea”, a scris Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, într-o postare făcută pe Facebook.

”Raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor.

Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.

Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi”, menționează Maia Sandu în mesajul său.

În același timp, președintele Republicii Moldova susține că mai este mult de lucru pentru adera la Uniunea Europeană, dar și dă un termen de aderare, până în 2030.

”Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară”, a concluzionat Maia Sandu.

Citește și: UE propune începerea discuțiilor de aderare cu Ucraina. Țara, în conflict, a făcut progrese importante în reformare sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel