Maia Sandu: Trebuie să avem măcar zece poduri care să ne unească cu România / video

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Maia Sandu își dorește să existe mai multe poduri între Republica Moldova și România.

În cadrul unei vizite pe care a avut-o în satul Viișoara din raionul Edineț, președintele Maia Sandu și-a exprimat dorința ca între Republica Moldova și România să existe mult mai multe poduri decât în prezent, conform Nord News.

„Eu cred că noi trebuie să avem în următorii ani, cel puțin zece poduri care să ne unească cu România. Asta înseamnă și poduri care se unesc cu Uniunea Europeană, pentru că noi vrem să creștem exporturile, noi vrem să atragem investiții, iar pentru investitori este important ca să aibă acces la piața europeană”, a spus președintele Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI     -      Partidul ȘOR a fost scos în afara legii. Update: Reacția Maiei Sandu

Youtube video image

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu Maia Sandu

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă vor efectua o vizită de o zi la Chişinău, conform unor surse guvernamentale.

În cadrul vizitei, prim-ministrul urmează să aibă întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu. 

Maia Sandu este o politiciană și economistă din Republica Moldova, actual președinte al statului. Ea s-a născut pe 24 mai 1972 în orașul Risipeni din RSS Moldovenească, parte a Uniunii Sovietice (acum Republica Moldova). Este președintele Republicii Moldova din 24 decembrie 2020.

Maia Sandu a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova în 1994 și a obținut un masterat în administrație publică la Școala de Guvernare John F. Kennedy de la Universitatea Harvard în 2010. Ea a lucrat în sectorul financiar internațional, inclusiv pentru Banca Mondială în perioada 1998-2005.

Cariera politică a Maiei Sandu a început în 2012, când a fost numită ministru al educației în guvernul Republicii Moldova. În această poziție, ea a promovat reforme educaționale și a luptat împotriva corupției în sistemul de învățământ.

În 2016, Maia Sandu a candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar a pierdut în fața lui Igor Dodon. Cu toate acestea, ea și-a continuat activitatea politică în cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

În alegerile parlamentare din 2021, PAS a obținut majoritatea mandatelor în Parlament și a format Guvernul de la Chișinău. Anterior, în decembrie 2020, Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale, devenind prima femeie președinte în istoria Republicii Moldova.

Ca președinte, Maia Sandu a promovat reforme în justiție, lupta împotriva corupției și întărirea relațiilor cu Uniunea Europeană. Ea a pledat pentru o guvernare transparentă și responsabilă, cu accent pe dezvoltarea economică și integrarea europeană a Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel