Maimuța care a terorizat un oraș japonez a fost prinsă de autorități

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un oraș japonez a fost terorizat de un macac care ataca oameni, de la copii, la bătrâni. 

Una dintre maimuțele care au terorizat locuitorii unui oraș japonez timp de săptămâni a fost prins și ucis, spun oficialii. Macacii au rănit aproape 50 de oameni în Yamaguchi. Masculul a fost găsit pe terenul unui liceu, marți seara, de către vânători specializați. Acesta a fost tranzhilizat și apoi ucis, fiind identificat ca unul dintre animalele responsabile de atacuri.

Autoritățile locale vânează maimuțele de când au început atacurile asupra adulților și copiilor în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Cele mai grave răni au fost zgârieturile și mușcăturile ușoare, însă spaima răspândită în comunitate a primat. Incidentele sunt în continuare raportate și căutările continuă pentru alți membri ai bandei, a declarat pentru AFP și BBC un oficial de la departamentul local de agricultură.

”Martorii oculari descriu maimuțe de diferite dimensiuni și, chiar și după capturare, am primit rapoarte despre noi atacuri”, a spus acesta.

O fetiță de patru ani a fost atacată de o maimuță

Maimuța capturată a fost estimată la patru ani și avea aproximativ o jumătate de metru înălțime. Macacii japonezi nu sunt neobișnuiți în multe părți ale țării și în unele zone sunt considerați dăunători, mâncând culturile locale și uneori intră în case. Cu toate acestea, atacurile din Yamaguchi sunt neobișnuite.

Un oficial al orașului a spus înainte de capturare că este ”rar să vezi atât de multe atacuri într-o perioadă scurtă de timp”.

”Inițial, doar copiii și femeile au fost atacați”, au spus oficialii, adăugând: „Recent, au fost vizați și persoane în vârstă și bărbați adulți”.

Eforturile anterioare de a captura animalele cu capcane obișnuite au eșuat, iar patrulele de poliție înființate la începutul lunii iulie nu au avut succes până acum. Rapoartele includ o fetiță de patru ani zgâriată după ce o maimuță a pătruns în apartamentul ei.  

Odată o specie vulnerabilă, macacii japonezi au cunoscut recent o creștere a populației.  

Acest lucru a dus la ”conflicte grave” cu oamenii, potrivit cercetărilor de la Universitatea Yamagata. Schimbările în comportamentul uman și mediile forestiere pot fi una dintre cauze.  

O femelă de macac a devenit liderul alpha al unui grup de 677 de maimuțe din Japonia   

O femelă de macac japonez în vârstă de 9 ani, denumită Yakei, a produs un fenomen rar în lumea primatelor, devenind liderul unui grup de 677 de exemplare la rezervație naturală din insula Kyushu (Japonia), informeazăD Digi 24, cu referire la The Guardian.   

 Drumul lui Yakei către vârful ierarhiei a început în luna aprilie, când a învins-o pe mama ei într-o luptă, devenind femela alpha a grupului de la grădina zoologică Takasakiyama din orașul Oita. Deși acesta ar fi fost apogeul pentru majoritatea femelelor, Yakei, un exemplar cu greutatea de 10 kilograme, s-a decis să provoace mai departe masculii.   

La finalul lunii iunie, Yakei l-a provocat și s-a luptat cu Sanchu, masculul alpha în vârstă de 31 de ani al grupului B de la rezervație în ultimii cinci ani. Citește continuarea articolului AICI.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel