Unul dintre sosurile care se folosesc cel mai mult în bucătărie pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare este maioneza.
Maioneza este un sos foarte simplu de preparat din câteva ingrediente. Dar dacă ești la dietă sau dacă trebuie să fii atent la câte grăsimi mănânci?
Iată o rețetă pentru a pregăti o maioneză bună și super ușoară fără ulei. În plus, această maioneză are doar 30 de calorii.
Maioneză fără ulei. Ingredientele pentru aproximativ 5/6 persoane:
200 ml lapte degresat rece (alternativ, poți folosi aceeași cantitate de apă),
15 grame de amidon de porumb (alternativ poți folosi făină de orez),
15 ml suc de lămâie,
1 gălbenuș de ou,
oțet,
sare după gust.
Pune laptele rece într-o cratiță și adaugă amidonul de porumb. Amestecă bine cele două ingrediente și pune oala pe foc. În timpul fierberii, trebuie să amesteci constant. Oprește aragazul și lasă compoziția să se răcească.
Desert, gata în cinci minute. Ai nevoie de un măr și de puțin iaurt
Transferă amestecul din amidon de porumb și lapte în paharul blenderului și adăugă un strop de oțet, zeamă de lămâie, gălbenușul de ou și un praf de sare. Mixează ingredientele câteva minute până obții o cremă groasă, fără cocoloașe.
Densitatea compusului variază în funcție de gusturile tale. Maioneza ușoară și fără ulei este gata pentru a fi servită pe masă ca acompaniament la diverse preparate. Poftă bună.
Pilaful nu se pregătește atât de ușor pe cât ai crede. Nu toate gospodinele pot face un pilaf, în care orezul să fie fiert în abur, sfărâmicios și foarte gustos.
Bucătarii cu experiență au împărtășit secretele pentru un pilaf perfect, secrete de care ar trebui să ții cont. Dacă încalci tehnologia de gătit, pilaful se va transforma într-un terci de orez cu carne.
În varianta clasică, pilaful este o mâncare consistentă, cu diferite arome. Pentru a crește șansele de succes, folosește aceste trucuri culinare.
În pilaf poți folosi carne de porc, pui sau vită. Cu toate acestea, pentru a face un pilaf tradițional, cel mai bine ar fi să folosești carne de miel. Pilaful va fi parfumat și mai suculent.
Carnea se taie bucăți și se prăjește bine. Se adaugă, apoi, legumele tocate: ceapa și morcovii. După ce legume s-au înmuiat, adaugă orezul și fierbe pilaful la foc mic.
Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios
O greșeală frecventă este orezul. Alege orez cu bobul lung, care este ferm. O regulă importantă este să speli bine orezul, pentru a elimina tot amidonul. Înainte de a trimite orezul în oala cu carne și legume, trebuie să-l clătești bine.
Mai mult, poți turna apă clocotită peste orez. Peste cinci minute, scurge apa și pune orezul în oala cu carne și legume.
Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor
Legumele pe care le vei pune în pilaf nu trebuie date prin răzătoare. Cel mai bine este să tăi morcovii în felii mari, iar ceapa - în jumătăți de rondele.
Vezi si:
Dacă va place carnea de pui crocantă, faceți nuggets-uri de casă, care sunt iubiți nu doar de copii, ci și de adulți. Carnea crocantă și suculentă va fi gata în doar 15 minute. Puteți servi nuggets-ul de casă la cină, dar îi puteți lua la serviciu pentru o gustare rapidă. Nuggets de pui este o mâncare, care a apărut în Statele Unite în anii 1950. Sunt fâșii de piept de piept, date printr-un amestec pane și prăjite în ulei. O astfel de carne este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai populare în restaurantele fast-food.
Nuggets-ul poate fi preparat și acasă. Pentru cinci porții veți avea nevoie de:
Un piept de pui;
un cățel de usturoi;
făină de grâu;
sare, piper măcinat, boia, curry - după gust;
4 ouă;
2 linguri de lapte;
2 linguri de smântână.
Clătiți fileul de pui în apă curată, uscați-l și tăiați-l în fâșii. Acestea nu trebuie să fie prea mari pentru a se prăji rapid.
Într-un bol se amestecă sarea, piperul, curry, boiaua de ardei și usturoiul pisat. Treceți fâșiile de carne prin acest amestec de condimente.
Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume
Acum trebuie să faceți un aluat. Bateți ouăle cu laptele și smântâna până se omogenizează.Treceți bucățile de carne prin acest aluat și prăjiți-le în ulei încins, într-o tigaie adâncă.
Carnea nu trebuie să ardă, ci să se gătească în ulei, la fel ca și cartofii prăjiți. Sosurile delicate sunt ideale pentru nuggets de pui: din iaurt grecesc, amestecat cu smântână și ierburi sau chili. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu