Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii este perfectă pentru salatele de vară. Sursa - Pexels
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii este perfectă pentru salatele de vară. Sursa - Pexels

Vara, majoritatea persoanelor au poftă de mâncăruri de sezon, adică salate. De fapt, nu ne referim doar la cele de legume, ci și la cele de cartofi sau orez. De multe ori acestea sunt însoțite de sosuri care sporesc gustul și le fac cumva mai complete.  

Folosirea sosurilor crește foarte mult nivelul caloric al preparatului. Cu toate acestea, există multe modalități de a ține sub control numărul caloriilor.

Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși

Azi, vă propunem rețeta unei maioneze fără ulei, care este delicioasă și ușoară, perfectă pentru  a da gust preparatelor. Să aflăm împreună cum să o pregătim într-un mod foarte simplu.

Ingredientele necesare:

2 ouă;

100 g de iaurt grecesc,

jumătate de lămâie;

sare.

Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată

Modul de preparare

Mai întâi trebuie să puteți ouăle la fiert.  Gălbenușul  trebuie să fie ferm. Odată fierte, scufundați ouăle în apă rece. Între timp, luați un blender, puneți iaurtul grecesc într-un recipient și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Apoi decojiți ouăle și puneți-le întregi în recipientul cu iaurt.

Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

Mixați cu blendeul până obțineți o cremă groasă și compactă. Nu uitați să adăugai sare după gust.  

În acest fel se poate obține, în scurt timp, un dressing perfect, care poate însoți o gustare de cartofi prăjiți, salatele, dar și pentru o orna sandviciurile de vară. O sută de grame din acest preparat  conține aproximativ 100 de calorii, față de cele aproximativ 600 conținute în tuburile de maioneză de la supermarket.

Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

Maioneza din magazin are atâtea calorii din cauza uleiului care este unul dintre cele mai calorice ingrediente care există.  

 

Prepară maioneză delicioasa din făină: simplu, rapid și fără conservanți

 

Dacă singura maioneză pe care ai gustat-o vreodată este maioneza din magazin, atunci ar trebui neapărat să  încerci să o prepari chiar la tine în bucătărie: te va uimi prin bogăția și aromele sale.

Singurul dezavantaj al maionezei făcute în casă este că expiră repede, deoarece nu conține conservanți și alți aditivii.

Cu o aromă puternică și o consistență cremoasă, maioneza de casă nu poate fi comparată cu cea din supermarket.

Este o rețeta destul de ușoară, trebuie doar să urmați instrucțiunile pas cu pas

Ți-e poftă de ceva dulce, dar nu ai ouă, unt și lapte în frigider? Nimic mai simplu: fă un tort din clătite 

Ingredientele de care ai nevoie:

70 de grame de făină,

300 ml de apă,

două gălbenușuri,

patru linguri de suc de lămâie,

75 de mililitri de ulei de măsline,

o linguriță de sare.

Pregătirea maionezei de casă

Într-un castron, combinați gălbenușurile de ou, sucul de lămâie, uleiul și sarea. Apoi într-o cratiță pune făină, apa și câteva linguri de ulei. Pune cratița pe aragaz, la foc mic. Amestecă continuu până obții o crema albă (va dura maxim două minute).

Turnați crema fierbinte în vasul cu celelalte ingrediente și bateți aproximativ două-trei minute, până când ingredientele se omogenizează

Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta

Amestecând, mai adăugați  zeamă de lămâie și un praf de sare.  Maioneza pe care tocmai ai făcut-o poate fi păstrată câteva zile în frigider. 

Maioneză pe bază de amidon!

Ingredientele de care ai nevoie:

1,5 linguri de amidon (de porumb sau cartofi);

200 ml de apă clocotită sau zeamă de legume;

 200 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);

1 linguriță de muștar;

1 linguriță de zahăr;

 jumătate de linguriță de sare;

2 lingurițe de oțet sau suc de lămâie.

Modul de preparare al maionezei cu amidon

Pentru început, turnați 2/3 de lichid (apă sau zeamă) într-o crăticioară, adăugați amidonul în lichidul rămas și amestecați. Puneți crăticioara pe foc și aduceți zeama în punctul de fierbere. După aceasta, turnați lichidul încorporat cu amidon. Amestecați în continuu, până când veți obține o compoziți solidă și cremoasă. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

Fursecuri umplute cu Nutella: un desert delicios, căruia nu-i poți rezista

Transferați compoziția răcită în vasul unui blender vertical, adăugați zahărul, sarea, uleiul rafinat, sucul de lămâie și muștarul.

Scufundați blenderul până la baza vasului, porniți-l la viteză maximă și nu-l ridicați cel puțin timp de un minut, până când veți obține o compoziție albicioasă și pufoasă. Sosul  este gata. A ieșit foarte aromat și nu diferă de cel din comerț nici după gust, nici după consistență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel