Salata de boeuf are nevoie de maioneză pentru a avea consistenţa perfectă. Iată mai jos reţeta lui Jamie Oliver pentru maioneza perfectă.
2 gălbenuşuri de ou
2 linguri de muştar
250 ml de ulei de măsline
250 ml de ulei de floarea soarelui
1-2 linguri de oţet balsamic alb
½ de lămâie
sare de mare
Secretul maionezei perfecte stă în modul de preparare, dar şi în folosirea a două tipuri de ulei (sau chiar mai multe), spune renumitul bucătar Jamie Oliver. Într-un bol se bat gălbenusurile cu cele două linguri de muştar de Dijon.
Apoi, se adaugă uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui). Însă, pentru a nu se tăia maioneza, acesta se adaugă puţin câte puţin, în timp ce se amestecă neîntrerupt. Dupa ce compoziţia s-a îngroşat un pic, se adaugă şi oţetul, care va subţia şi decolora emulsia. Se adaugă şi restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de măsline), tot puţin câte puţin. La final se pune şi zeama de lămâie şi sarea de mare, amestecând foarte bine. Maioneza obţinută astfel se pune într-un borcan sterilizat şi se poate păstra în frigider timp de o săptămână, scrie Adevărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu