Majorare TVA și înființarea AMEPIP. Guvernul pregătește noi taxe. Chirieac vorbește despre „sărăcirea populației și recesiune“

foto gov.ro
foto gov.ro

Guvernul României pregătește majorări ale Taxei pe Valoare Adăugată (TVA).

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre noile măsuri pe care Guvernul dorește să le ia pentru a acoperi gaura bugetară și despre înființarea Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

„Majorarea de taxe și impozite în mediul privat este scandaloasă. Dacă aș fi în locul premierului Ciolacu, l-aș întreba pe domnul Câciu ce a făcut cu bugetul României, cum de nu a anticipat această gaură colosală.

E nevoie de măsuri de ajustare bugetară, categoric. De pildă, nu știu de ce mai există Ministerul Familie. Ar putea fi desființat.

Toate aceste măsuri care îngrașă la maxim statul - s-a mai făcut o agenție - vor avea ca urmare, prin creșterea taxelor și impozitelor, sărăcirea populației și o recesiune“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      Guvernul înființează o super-agenție cu venituri uriașe. Angajații AMEPIP vor primi sporuri de 50%

Guvernul a înființat AMEPIP

În contextul înființării Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Bogdan Chirieac a spus:

„Se înființează această agenție, dar câte alte agenții - de pildă de la control - se desființează?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„E nevoie de economie bugetară. Da, se face această agenție nouă, că v-a dat-o prin PNRR, cum spuneți dumneavoastră (n.r. Florian Bodog), dar câte alte agenții se desființează?“, a insistat analistul politic.

Florian Bodog a spus anterior, privitor la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), că „scrie în PNRR că trebuie înființată o structură care să monitorizeze toate cheltuielile și activitățile companiilor de stat“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel