Majorarea pensiilor cu 40%. Rareș Bogdan: O sarabandă a declarațiilor populiste fără acoperire

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit despre scandalul iscat de adoptarea Legii Pensiilor de către Guvern.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre scandalul izbucnit la finalul săptămânii trecute, după ce Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat majorarea pensiilor cu o medie de 40% în următorul an.

„Avizul dat de ministrul Boloș spune foarte clar în ce condiții pot fi mărite pensiile. Noi am solicitat o ședință de coaliție mâine (n. r.: luni), pentru a lămuri această sarabandă a declarațiilor, nu atât a atacurilor la adresa PNL, suntem obișnuiți și imuni, ci faptul că o astfel de chestiune se discută în coaliție”, a declarat Bogdan la un interviu la Digi24.

Pensiile trebuie majorate cu rata inflației, susține Rareș Bogdan

„Legea pensiilor trebuia să fie gata de vreun an, a fost întârziată. Era vorba despre majorarea pensiilor cu 13,8%, însemnând rata inflației pe 2022. Deci obligația pe care o are un partid responsabil, potrivit legii, de a majora pensii cu acel 13,8%.

Am văzut declarația premierului de acum, ulterior am văzut declarația ministrului Muncii, care vorbeau de o creștere de 40%. Inițial am crezut că nu auzim bine, pentru că acest 40% l-am auzit în mandatul doamnei Olguța Vasilescu, și în mandatul doamnei Dăncilă.

Acest 40% pare un prag care este în mintea PSD, indiferent de cine conduce acest partid, indiferent de perioada în care este anunțat. Nu e nicio problemă, și noi ne dorim, la fel ca fiecare om să creștem pensiile cu cât mai mult. Că e 40%, că e 50%, că e 60%, dar nu putem face nici o sarabandă a declarațiilor populiste care să nu aibă acoperire”, a spus europarlamentarul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel