Majorarea salariului minim. Schimbare privind punctul de amendă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Hotărârea de Guvern cu privire la majorarea salariului minim nu va fi adoptată azi.

 

Hotărârea de Guvern cu privire la majorarea salariului minim ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare. Totuși, măsura care ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, nu ia în calcul și angajații din agricultură, nici pe cei din construcții. 

Aceste două categorii primesc salariul minim, dar diferențiat, fiind un pic mai mare. Digi24.ro relatează că în cazul angajaților din agricultura salariul minim va fi crescut de la 3.400 de lei la 3.700 de lei, iar cei din construcții vor avea tot 4.500 lei, cât e și în acest moment. Totodată, potrivit sursei citate, Guvernul urmează să stabilească săptămâna viitoare și măsura neimpozitării a 300 de lei din salariul minim, față de 200 de lei cât e plafonul în prezent.

VEZI ȘI: Creșterea salariului minim, insuficientă. Hossu: Salariații nu pleacă acasă cu brutul. Noi le-am propus altceva mai bine

Ce se întâmplă cu punctul de amendă

În plus, important de menționat este că premierul Marcel Ciolacu a declarat că punctul de amendă nu va crește odată cu creșterea salariului minim. Astfel, acesta ar urma să rămână la 165 de lei, cât e acum, chiar dacă salariul minim se majorează de la 3.300 lei la 3.700 lei, deși inițial se discutase că va crește la 185 de lei.

De cealaltă parte, Nicolae Ciucă, președintele PNL afirmase acum două zile că decizia privind mărirea salariului minim este deja luată.

„S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă”, a declarat el.

Astfel, se pare că săptămâna viitoare urmează să avem o decizie definitivă, deși inițial subiectul majorării salariului minim stârnise controverse în coaliția de guvernare, cele două partide având opinii diferite în această privință.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel