Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 10 iulie, în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 1.711 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%
Peste 65% dintre români sunt de acord cu măsurarea temperaturii corporale la intrarea în magazine, instituții publice, unități de învățământ, clădiri de birouri, fabrici, spitale, școli etc., potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech.
Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 10 iulie, în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 1.711 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.
Peste 10% dintre respondenți nu și-au format încă o părere despre oportunitatea măsurării temperaturii corporale.
În accepțiune generală, determinarea temperaturii înainte de accesul în spații publice închise ar putea limita răspândirea infecției cu noul coronavirus prin identificarea persoanelor cu febră și posibil infectate. În prezent, temperatura corpului este singurul semn care poate fi verificat extern și ușor – un factor extrem de important, având în vedere dificultățile de testare rapidă și masivă a populației.
În ultimele 6 luni, piața locală de dispozitive de termoscanare s-a diversificat, fiind comercializate acum mai multe tipuri de echipamente, potrivite atât pentru companii mari, care monitorizează sute de angajați, cât și pentru unități hoteliere, spații comerciale sau companii mai mici, unde fluxul de persoane nu este mai mare de 10.
În acest an, Atu Tech a înregistrat vânzări de câteva mii de astfel de dispozitive, cu o valoare de aproximativ 350.000 euro, în condițiile în care majoritate acestor tipuri de produse sunt noi în portofoliul companiei. Până de curând, vânzările de camere termale sau cu termoviziune aveau o cu totul altă aplicabilitate și se utilizau în unități mari de producție, dar și la frontiere pentru identificarea persoanelor care treceau granița fraudulos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu