Malaezia va cere ajutorul Interpolului pentru a-l depista pe un comediant care a făcut glume despre avionul dispărut în 2014

Poliția din Malaezia va solicita ajutorul Interpolului pentru a depista un comediant din SUA care a glumit despre avionul MH370 Malaysia Airlines, dispărut anii trecuți.

 

Jocelyn Chia va fi investigată în conformitate cu legile țării referitoare la discursul insultător și conținutul online ofensator sau obscen, a informat agenția de știri de stat din Malaezia, Bernama. Șeful poliției, Acryl Sani Abdullah Sani, a transmis că autoritățile vor cere asistență Interpolului pentru a afla identitatea completă a femeii și unde se află aceasta.

Chia, al cărei site web spune că este originară din Singapore, a stârnit controverse după ce un clip în care a glumit despre rivalitatea dintre Singapore și Malaezia a devenit viral online, scrie The Guardian.

În timpul numărului de stand-up de la un club din New York, ea a spus că Malaezia a „abandonat” Singapore, referindu-se la separarea statului insular de Malaezia în 1965, dar a spus că Singapore a avut cea mai bună „răzbunare de adio”, deoarece a devenit o țară „de lumea întâi”, în timp ce Malaezia este „încă o țară în curs de dezvoltare”.

Ea a adăugat că malaezienii nu au mai vizitat-o de ani de zile, deoarece „avioanele de acolo nu pot zbura”. Când unele persoane din audiență nu au râs, ea a adăugat: „nu e amuzant, nu? Unele glume nu aterizează.”

Zborul Malaysia Airlines MH370 a dispărut în 2014, după ce a dispărut de pe radarul de trafic aerian undeva deasupra Oceanului Indian, cu 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului la bord.

Clipul a provocat reacții atât în Singapore, cât și în Malaezia, miniștrii de externe ai ambelor țări condamnând comentariile ei. Ministrul de externe din Singapore, Vivian Balakrishnan, a spus că „declarațiile ei sunt îngrozitoare”, adăugând că Chia nu a vorbit în numele singaporenilor. „Ne prețuim legăturile cu familia și prietenii din Malaezia și ne pare rău pentru ofensa și rănirea cauzate tuturor malaezienilor”, a spus el săptămâna trecută.

Chia a spus pentru CNN că gluma ei s-a bazat pe o rivalitate amicală de lungă durată dintre Malaezia și Singapore și că setul ei a fost pus în scenă de „peste o sută de ori”, timp de un an și jumătate, fără probleme. Ea a adăugat că atunci când clipul a fost tăiat pentru rețelele sociale, îi lipsea contextul relevant.

„Reflectând, îmi dau seama că a promova asta printr-un un clip care nu este vizionat în contextul unui club de comedie a fost riscant”, a spus Chia.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat guvernul malaezian că folosește legi represive pentru a suprima libertatea de exprimare și vocile critice, Amnesty International raportând că, între ianuarie 2020 și iunie 2022, au existat 87 de urmăriri penale împotriva unor persoane, inclusiv artiști, interpreți și activiști politici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel