Mălai dulce, rețetă. Cum se prepară. Prăjitură tradițional românească. Mălaiul dulce se află pe lista oricărui român, când vine vorba de prăjituri tradiționale. Este o adevărată încântare. Iată cum se prepară. Nu e deloc greu.
3 ouă
125 gr zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
450 gr iaurt gras (am folosit iaurt grecesc 10%)
50 ml lapte
100 ml ulei
150 gr mălai (grişat)
50 gr griș fin
2 linguriţe praf de copt
Vezi și: Gogoși la cuptor, rețetă. Pufoase și delicioase! Desert pentru cei comozi
Mălai dulce, rețetă. Cum se prepară. Prăjitură tradițional românească. Mălaiul se amestecă cu grisul şi praful de copt. Se separă ouăle. Gălbenuşurile cu zahărul şi 50 ml din iaurt se freacă cu mixerul până se obţine o cremă mai groasă galben deschis, scrie e-retete.ro. Se adaugă uleiul în fir subţire în timp ce continuaţi să mixaţi.
Mălai dulce, rețetă. Cum se prepară. Prăjitură tradițional românească. Se adaugă restul de iaurt şi se mixează iar 1 minut. Se adaugă laptele şi se mixează câteva secunde. Se adaugă amestecul de mălai în ploaie, în timp ce amestecaţi manual cu ţelul.
Mălai dulce, rețetă. Cum se prepară. Prăjitură tradițional românească. Se bat albuşurile spumă care stă pe tel. Se încorporează în aluat în trei tranşe, amestecând uşor cu telul să nu se lase. Va rezulta un aluat spumos, care curge şi se autonivelează. Se unge o tavă de 28 x18 cm cu unt. Se toarnă încet, de la mică distanţă, compoziţia în tavă.
Mălai dulce, rețetă. Cum se prepară. Prăjitură tradițional românească. Se dă la cuptorul preîncins la 170C timp de 40 minute (până e rumenă deasupra şi scobitoarea iese curată în centru). Se lasă să se răcească, apoi se poate felia. Se serveşte simplă, pudrata cu zahăr sau cu un sos de fructe (zmeură de exemplu).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News