Mamă singură a trei copii candidează pentru președinția Rusiei

Mamă singură a trei copii candidează pentru președinția Rusiei / Captura Youtube
Mamă singură a trei copii candidează pentru președinția Rusiei / Captura Youtube

Yekaterina Duntsova crede că vârsta ei, genul și lipsa de experiență în politica Kremlinului ar putea deveni unele dintre cele mai mari atuuri ale sale. Cu toate acestea, ea se confruntă cu o cale lungă și provocatoare spre buletinul de vot.
 
 
 

Președintele Vladimir Putin nu a anunțat încă oficial planurile sale de a candida pentru alegerile de anul viitor, dar ar putea avea deja un competitor neașteptat în Yekaterina Duntsova, o jurnalistă din regiunea Tver care și-a anunțat candidatura la președinție săptămâna trecută.

"De ce am luat această decizie? Iubesc țara noastră, vreau ca Rusia să fie un stat democratic și prosper în pace. Dar în acest moment, țara noastră se îndreaptă într-o direcție complet diferită", a declarat Duntsova în anunțul postat pe rețelele de socializare joi.

"Înțeleg că mulți acum vor să aștepte... dar trebuie să acționăm... Hai măcar să încercăm! Hai să încercăm să câștigăm aceste 'alegeri'!"

O mamă singură în vârstă de 40 de ani, cu trei copii și fără experiență anterioară în politica federală din Rusia sau afiliere la vreun partid, Duntsova pare a fi o candidată neașteptată pentru postul care a fost controlat de Putin - acum în vârstă de 71 de ani - timp de peste două decenii.

Dar jurnalista crede că vârsta ei, genul și lipsa de experiență în politica de la Moscova ar putea deveni unele dintre cele mai mari atuuri ale sale într-o cursă în care este probabil să domine bărbați mai în vârstă care au petrecut decenii lucrand în umbra Kremlinului.

"Sunt diferită în sensul că sunt mai implicată în discursul politic local, în problemele guvernării locale", a declarat Duntsova pentru The Moscow Times. "Este important pentru mine să trăiesc așa cum trăiesc majoritatea oamenilor în această țară. Toate îngrijorările lor, problemele lor sunt apropiate și dragi mie."

Cu toate acestea, în calitate de candidată independentă cu o agendă pro-pașnică, Duntsova este susceptibilă să întâmpine o serie de provocări pe drumul către obținerea unui loc în cursa prezidențială.

Legea electorală rusă solicită în primul rând ca această candidatură a lui Duntsova să fie susținută de un grup de interese speciale format din 500 de persoane, care trebuie să se adune într-un singur loc pentru a-și susține nominalizarea.

Echipa lui Duntsova, care plănuiește să organizeze întâlnirea la Moscova, nu exclude posibilitatea ca aceasta să fie dizolvată de autorități, a declarat ea pentru The Moscow Times.

"Înțelegem foarte bine ce ar putea să se întâmple. Dacă nu reușim să ne adunăm din prima încercare, vom încerca pentru a doua oară, și tot așa," a explicat Duntsova.

După ce adunarea are loc, Duntsova trebuie să strângă 300.000 de semnături unice de la alegători din cel puțin 40 de regiuni ale Rusiei și să prezinte lista Comisiei Electorale Centrale pentru revizuire.

"Am deja câțiva oameni care mi-au spus că sunt pregătiți să ajute la înființarea unor sedii în diferite orașe... Unii dintre primii au fost oameni din Krasnoyarsk, orașul în care m-am născut, și sunt în mod deosebit fericită pentru asta," a spus Duntsova într-un interviu telefonic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel