Mămăliga este un preparat sănătos, gustos și poate reprezenta o alternativă la pâine.
Ai nevoie de patru căni de apă sau cinci, în cazul în care doriți ca mămăliga să fie mai moale. Mai departe, ai nevoie de o cană de mălai, o linguriță de sare, puțin unt, 1/2 de cană de parmezan ras și o linguriță în plus pentru garnitură.
Pune apa la fiert, adăugând lingurița de sare. Când începe să fiarbă apa, adaugă mălaiul puțin câte puțin și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Este important să nu adaugi tot mălaiul din prima, pentru că se vor forma cocoloașe. Continuă să amesteci în jur de 5 minute.
Dă focul mai încet și continuă să amesteci în mod constant (din 5 în 5 minute sau mai des), în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 20-30 de minute.
După ce ai fiert mălaiul suficient, oprește focul și adaugă în mămăligă bucata de unt. Amestecă până când untul se topește parțial și apoi adaugă o jumătate de cană de parmezan. Amestecă bine până ce brânza și untul se topesc. Acoperă mămăliga și las-o să stea 5 minute până se îngroașă, potrivit divahair.ro. Transferă apoi amestecul într-un vas de servire și adaugă restul de parmezan ras peste mămăligă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu