Mămăliga ciobănească este unul dintre felurile preferate ale românilor, când vine vorba despre mâncarea tradițională. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 kg mălai
2 l lapte dulce
12 ouă
400 g smântână
400 g unt
600 g telemea de oi
250 g slănină afumată, tocată mărunt și rumenită în grăsime
300 g cârnați tăiați felii subțiri, rumeniți în grăsime
piper măcinat – după gust
Se face o mămăligă mai moale din mălai, lapte și smântână. Se unge o tavă mare sau cratiță cu 100 g unt, scrie moldovaculinaria.ro. Se așterne un strat cu jumătate din mămăligă, peste care se presară 2/3 din brânza de oi (400 g), 200 g unt, slănina și cârnații, plus praful de piper.
Se întinde un alt strat de mămăligă, în care se formează cu dosul polonicului 12 lăcașuri. Se sparge câte un ou în fiecare lăcaș, se rade deasupra restul de brânză și se pune câte o bucățică de unt pe fiecare ou, pentru față.
Se dă la cuptor până capătă culoare cu unde arămii. Se servește fierbinte cu un vin roșu sec.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu