Mămăliga, un aliment cu reale beneficii pentru sănătate

Nutriționiștii spun că mămăliga este sănătate la ceaun, având numeroase beneficii ale organismului. 

Porumbul este bogat în acizi grați nesaturați, conține multe hidrocarburi, amidon, albumine,foarte multe vitamine din grupa B, vitamine E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Porumbul are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice. De asemenea, are efect împotriva stresului. Chiar dacă prin fierbere își pierd din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează, scrie realitatea.net.

Astfel, mălaiul fiert protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de infarct, ajută la procesul de reînnoire al celulelor, ameliorează hiperacida și ulcerul, reglează tranzitul intestinal și poate duce la scăderea în greutate.

Consumul de mămăligă reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mămăliga curăță bine intestinele și ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel