Mămăliguța umplută este o rețetă tradițională, pe care orice român ar trebui să o încerce. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 400 g mălai
- 50 g brânză de burduf
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 crenguțe cimbru
Pentru umplutură
- 500 g ciuperci
- 2-3 linguri ulei
- 200 g şuncă presată
- 100 g şunculiţă afumată
- 150 g caşcaval sau brânză telemea
- 2-3 căţei de usturoi
- 30-40 g unt
- sare
- piper
Vezi și: Pizza rapidă la tigaie. Rețeta ușoară, gata în 15 minute
PRĂJITURA ANA. Cea mai simplă REȚETĂ de desert
Cum se prepară
Pentru umplutură, ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi fin tocat, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute, potrivit retete.unica.ro. Se lasă apoi deoparte.
Într-un vas cu fundul mai gros, se pun 1,25 l apă, un praf de sare şi o lingură de mălai. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă în ploaie şi restul mălaiului. Se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe şi se fierbe 10-15 minute. Când mămăliga este bine fiartă se adaugă brânza de burduf şi verdeaţa tocată mărunt.
Se unge un vas termorezistent cu unt şi se pun 2/3 din mămăligă pe fundul vasului şi puţin ridicat pe pereţii laterali. Se pun straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă cu restul de mămăligă şi unt. Se coace în cuptorul încins, 20-25 minute. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.
Vezi și: Ciorbă de peşte cu roşii, rețeta. Felul de mâncare surprinzător de bun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News