Mamele continuă protestul și ies miercuri în stradă

protest-mame
protest-mame

Reprezentanții mamelor și copiilor din societatea civilă, alături de comunitățile online și de alte ONG-uri, dezaprobă decizia Guvernului de reducere a perioadei de creștere a copilului la un an, iar mamele sunt hotărâte în continuare să-și manifeste nemulțumirile miercuri, 08 decembrie, în fața Palatului Victoria, de la ora 11.00.

Acestea consideră că măsura de reducere a concediului de creștere a copilului de la doi ani la un an este una greșită, iresponsabilă și cu un impact negativ semnificativ asupra dezvoltării fizice și psiho-emoționale a copiilor. Posibilitatea de a rămâne doi ani alaturi de copil, fără resurse financiare, nu este una viabila pentru majoritatea părinților. Cu atât mai gravă este situația pentru familiile monoparentale, pentru care aceasta varianta de a sta și al doilea an cu copilul este inexistentă.

„Decizia Guvernului este  discriminatorie prin modul său de aplicare, respectiv mamele care au născut înainte de 19 noiembrie 2010 (cu 42 de zile - durata concediului postnatal obligatoriu - înainte de 1 ianuarie 2011) vor beneficia de doi ani de concediu pentru creșterea copiilor, în timp ce mamele care au nascut după aceasta dată, în 20 noiembrie de exemplu, vor beneficia de un an. O data în plus dezaprobăm modul în care mamele sunt puse în fața faptului împlinit, în fața unor reguli schimbate în timpul jocului”, declară mamele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel