EXCLUSIV  ”Mâna nevăzută” din spatele protestelor fermierilor. Cum se aseamănă cu protestul profesorilor. Diana Tache: ”Noi nu știm să cerem socoteală”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut jurnalista Diana Tache, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”, despre protestul fermierilor.

„N-am de unde să știu cine a pus la cale protestul fermierilor și transportatorilor, cine-i mâna nevăzută și încerc și eu, ca și domnul Ciuvică, că are dreptate când mă mai temperează și spune: ”nu vă mai uitați așa numai la mâini nevăzute, la oculta din spatele leap-urilor ș.a.m.d”. N-am de unde să știu, însă un lucru este foarte clar, ieri v-am urmărit și pe dvs. într-un dialog ușor halucinant cu liderul arendașilor, care nu înțelegea de ce anume mai au nevoie și ce anume nu le-a dat Guvernul, nu reușea să răspundă la această întrebare.

Mi-am amintit să știți de protestele profesorilor care după zile întregi de negocieri (...) cereau demnitate. Și discutam împreună, toți trei, cum poate să dea Guvernul niște demnitate prin ordonanță de urgență, așa și cu fermierii. După ce au negociat cu reprezentanții Guvernului și li s-au îndeplinit o serie din cereri, merg în continuare la discuții, spun, dar nu prea știu ce să ceară, pare acum cumva că a rămas fără obiect subiectul ăsta cu răscoala și acum au dat-o în zonă politică: ”să ne facem partid, să ne facem putere, să ne luăm noi drepturile noastre, că parlamentarii nu sunt în stare”.

Demnitate pentru fermieri

La jumătate, sunt de acord cu ei, pentru că da, într-adevăr, nu vine nimeni, nu se preocupă nimeni decât din patru în patru ani să facă niște promisiuni. Ce face timp de patru ani, mai vedem. Noi nu știm să cerem socoteală celor pe care îi alegem, ca atare, în momentul ăsta eu personal nu văd o mână nevăzută neapărat care îi ghidonează.

(...) Dacă povestea asta continuă și se ajunge cum s-a ajuns la profesori să ne dea niște demnitate și să nu mai fim umiliți, suntem de acord, dar n-are cum Guvernul să reglementeze printr-o lege, printr-o ordonanță așa ceva și nu e o solicitare clară, când nu știm ce presupune ea, atunci într-adevăr rămâne de văzut dacă este ceva în spatele acestui tip de mișcare, dar oricum, dacă ar fi ceva, este provincial și destul de mărunțel și destul de neavizat”, a precizat jurnalista Diana Tache, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel