EXCLUSIV  Managerul de spital care are ușa mereu deschisă. Ce ar trebui să știe oamenii despre Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Foto: Captură DC News
Foto: Captură DC News

Florentina Rudeanu, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea, a vorbit despre progresele pe care le-a înregistrat unitatea medicală în ultimii 14 ani.

În cadrul dezbaterii „UPGRADE ROMANIA: Impactul marilor investiții ale anului 2024”, Florentina Rudeanu, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea, a vorbit despre dotările unității medicale pe care o conduce și progresele înregistrate de aceasta în ultimii 14 ani.

„Oamenii ar trebui să știe că avem secția de obstretică-ginecologie, neonatologie, ATI-ul, dar și 2 compartimente chirurgicale conexe specialității noastre și anume urologie și chirurgia generală, dar pe lângă aceste specialități, avem dezvoltat un ambulatoriu integrat cu 17 cabinete, avem și 4 laboratoare. Printre acestea se numără laboratorul de analize, care este acreditat RENAR, unde pacienții își pot face toate analizele uzuale pe contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, laboratorul de anatomie patologică, laboratorul de radiologie și imagistică medicală, tot în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate - e foarte important ca pacienții să știe că se pot adresa cu bilet de trimitere și beneficiază de aceste servicii gratuit“, a spus Florentina Rudeanu.

„Spitalul se adresează unei populații de peste 100.000 de locuitori, fiind așezat la granița dintre județe. Se adresează pacienților din localitățile limitrofe, atât din Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, dar și din București, Anul trecut am avut la nivelul ambulatoriului peste 60.000 de consultații și servicii acordate pentru pacienții care ni s-au adresat doar pe partea de ambulatoriu. Peste 19.000 au fost pe servicii în spitalizare de zi și peste 4.000 de pacienți internați în secțiile cu paturi“, a mai zis managerul Spitalului de Obstretică-Ginecologie Buftea.

Proiecte cu fonduri europene la Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea

„Sunt campanii de prevenire a cancerului de col uterin, de screening. Aici facem cele două analize, testul Babeș-Papanicolau și HPV, atât pentru pacientele asigurate, cât și pentru cele neasigurate. Avem în derulare testarea auditivă pentru toți nou-născuții din spital, ecografia de șold tot pentru ei, avem 4 proiecte cu fonduri europene, în parteneriat cu CJ Ilfov, prin care se achiziționează atât echipamente pentru dotarea ambulatoriului, pentru dotarea unui cabinet de planificare familială, un cabinet adus în strucură în special pentru derularea proiectului de fonduri europene, avem un proiect de dotare cu echipamente pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale, dar și un proiect de digitalizare a spitalului. 

Pe lângă aceste proiecte este și proiectul de construire spital, derulat de către Consiliul Județean Ilfov, care înseamnă posibilitatea unei dotări cu echipamente ultra-performante, pe care nu ai putea să le achiziționezi decât pe parcursul foarte multor ani. Este o infuzie de fonduri care îți permit să-ți dezvolți toată infrastructura spitalului“, a mai zis Florentina Rudeanu.

Progrese remarcabile în ultimii 14 ani

„Dacă vorbim despre proiectul pentru dotarea ambulatoriului, să ne gândim că sunt 28 de echipamente, din care 9 sunt ecografe de ultimă generație. Sunt echipamente necesare cabinetului de urologie, în sistem de litotriție, cu laser. Nu ai posibilitatea să-ți iei asemenea echipamente decât dacă accesezi asemenea fonduri. Medicii își doresc să aibă cu ce să lucreze.

În 2010, spitalul avea 3 specialități în secțiile cu paturi și 3 specialități în ambulatoriu. Nici nu era contractată spitalizarea de zi.

Deci erau trei cabinete în ambulatoriu, obstretică-ginecologie, chirurgie și medicină internă. Era un spital orășenesc. Erau maxim 10 medici angajați în 2010, iar în 2014 am ajuns la peste 60 de medici, peste 140 de cadre medicale de asistență, infirmiere, îngrijitoare, persoane în laboratoare, farmacie cu circuit închis“, a mai zis Florentina Rudeanu.

„Sunteți un manager atipic. Biroul dumneavoastră este lângă colegi“, a punctat Mirabela Dumitrache, purtătorul de cuvânt CJ Ilfov

„Da, biroul meu este lângă colegi și mai mult decât atât, în birou la mine mai sunt trei colegi care lucrează aici“, a mai spus managerul.

„Cât de greu se intră în audiență la dumneavoastră“, a insistat Mirabela Dumitrache.

„Nu se intră greu. Din moment ce ușa e deschisă permanent, cine dorește are ușa deschisă“, a conchis Florentina Rudeanu, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel