EXCLUSIV  Managerul Mamaia Nord spune că Grecia și Spania ne dau exemplu: Avem condiții pe care afară le găsești la prețuri de 7 ori mai mari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, a vorbit despre prețurile și condițiile de pe litoralul românesc, spunând că, recent, patronatele din Grecia și Spania ne-au dat drept exemplu.

"Astăzi, ca să poţi obţine autorizaţia de funcţionare de la DSV şi să fi fost verificat măcar o singură dată de ANPC, trebuie să îndeplineşti nişte condiţii drastice, mult peste nivelul de reglementare al celor din Europa - alte destinaţii decât România.

"Nu găseşti un şezlong care să fie mai mult de 50 de lei"

Vizavi de preţuri, să ştiţi că, astăzi, concurăm cu cele mai căutate staţiuni din Europa Occidentală. Suntem mult sub preţuri, deşi lumea vine cu argumente contra şi spune că la noi preţurile sunt foarte mari, la şezlonguri de exemplu. Vă spun că, pe tot litoralul românesc, există maximum 10% din operatorii economici care practică un preţ peste media de 10 euro şezlongul/zi. Vorbim de o medie de maximum 10% din toţi operatorii de pe litoral. Este nevoie şi de acest segment, pentru că sunt nuclee care se creează acolo, sunt nişte agenţi economici care se adresează unei nişe de consumatori, dar majoritatea operatorilor economici au preţurile foarte mici.

Eu vă spun că, astăzi, dacă intri pe litoralul românesc, în timpul săptămânii, nu găseşti un şezlong care să fie mai mult de 50 de lei. Sunt plaje unde şezlongul este 50 de lei - primeşti şi o băutură, o răcoritoare în preţ. Sunt plaje care, în preţul de 50 de lei, cu tot cu umbrelă vorbim, au cearşaf apretat la şezlong. Vorbim de nişte condiţii pe care afară le găseşti la preţuri de 7 ori mai mari decât la noi", a spus Mirela Matichescu, la DCNews TV.

Litoralul românescu, dat exemplu de Grecia și Spania

"Săptămâna trecută, în Guvernul Greciei, patronatele au ajuns să ne dea exemplu. Noi ţipăm şi spunem: "Uite cum este în Grecia!". Patronatele nu doar din Grecia, ci şi din Spania au început să ne dea exemplu, să arate ce se întâmplă pe litoralul românesc, cum se dezvoltă şi că va deveni o ameninţare pentru ei, ca destinaţie, dacă o ţinem aşa", a punctat managerul OMD Mamaia Nord.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel