Managerul Spitalului Colțea, explicații la DNA, după ce i-ar fi plătit chiria Oanei Sivache. "Numai cu ajutorul superiorilor te poți dezvolta ca și instituție"

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Managerul Spitalului Colțea, Bogdan Furtună, dă explicații procurorilor DNA, după ce a fost acuzat că i-a plătit chiria Oanei Sivache pentru a fi menținut în funcție.

Managerul Spitalului Colțea dă explicații procurorilor DNA. Acesta este acuzat că i-a plătit chiria fostei șefe a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) pentru a fi numit în funcție. Bogdan Furtună a negat acuzațiile care i se aduc.

"Nu știam de ce sunt acuzat, nu știam absolut nimic din acel dosar. Nu aș ști să vă spun de unde sunt aceste acuzații, așteptăm să ne lămurim și noi în această cauză, nu există această faptă de nicio culoare pentru că fiecare și-a plătit datoria și chiria", a declarat Bogdan Furtună.

Întrebat dacă ar putea exista o plângere din partea Oanei Sivache împotriva lui, acesta a spus: "Nu are de ce să fie pentru că relațiile au fost inter-instituționale, unele foarte ok și, repet, numai cu ajutorul superiorilor te poți dezvolta ca și instituție".

Ce acuzații i se aduc

Reamintim că Bogdan Furtună este acuzat că ar fi plătit chiria și utilități de aproape 8.000 euro Oanei Sivache, ca să fie numit în funcție.

"În perioada 01.07.2023 - 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare şi a facturilor de utilităţi, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din Bucureşti pe care şefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia. În schimbul obţinerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colţea, începând cu data de 04.11.2022", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Gabriela-Oana Sivache este cercetată pentru luare de mită, iar Ioan-Bogdan Furtună, manager interimar la Spitalul Clinic Colţea din municipiul Bucureşti, pentru dare de mită. Cei doi au interdicţia de a-şi exercita funcţiile pe perioada controlului judiciar, a precizat DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel