Mănâncă aceste alimente la micul dejun: accelerează metabolismul cu 30% și ard grăsimea de pe abdomen

Mănâncă aceste alimente la micul dejun, accelerează metabolismul cu 30% și ard grăsimea de pe abdomen. Sursa - pixabay.com
Mănâncă aceste alimente la micul dejun, accelerează metabolismul cu 30% și ard grăsimea de pe abdomen. Sursa - pixabay.com

Să alegi ce să mânci la micul dejun atunci când încerci să ai grijă de sănătate și vrei să slăbești este cel mai greu lucru.

Există atât de multe informații contradictorii, încât nu știi care este cel mai bun mic dejun pe care trebuie să-l consumi pentru a pierde în greutate. De asemenea, nu știi ce ar trebui să mănânci pentru a-ți accelera metabolismul.

Întrucât există multă confuzie cu privire la ce să mănânci la micul dejun pentru a avea grijă de sănătate, pentru a slăbi și pentru tine, a slăbi, pentru a-ți accelera metabolismul și pentru a avea energie pe tot parcursul zilei, află ce spun experții.

Spălați vasele și slăbiți: câte calorii puteți arde în activitățile de menaj

5 alimente de consumat la micul dejun pentru a-ți accelera metabolismul

Să ai un metabolism rapid este esențial pentru a rămâne slab sau pentru a ne atinge greutatea ideală. Deși a avea un metabolism rapid sau lent depinde foarte mult de genetică, există câteva ajustări pe care le poți face zilnic pentru a-l grăbi și, astfel, pentru a slăbi rapid.

Una dintre ele este să mănânci corect micul dejun și astfel să-ți accelerezi metabolismul. Multe alimente sunt perfecte pentru acest scop, deoarece sunt bogate în carbohidrați complecși, fibre și proteine. Iată care sunt cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumi la micul dejun  pentru a-ți accelera metabolismul.

Cel mai bun remediu după excesele alimentare de Crăciun: se prepară rapid și este delicios

1. Cerealele integrale. Un  studiu  publicat  în American Journal of Clinical Nutrition sugerează că introducerea, în dietă, a cerealelor integrale în locul cerealelor rafinate  crește arderea caloriilor în timpul digestiei și accelerează metabolismul.

Cerealele sunt o grupă alimentară importantă care include  grâu, orez, ovăz și produse din orz. Cerealele integrale includ stratul exterior nutritiv al cerealelor și se găsesc în făina integrală, fulgii de ovăz și produsele din orez brun, în timp ce cerealele rafinate sunt amidonuri care au fost procesate și descompuse și care nu oferă nutrienți importanți organismului,ci doar zaharuri.

Cum să reduci stresul? Patru moduri ușoare pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit

2. Ouă (și proteine ​​în general). Ouăle întregi sunt o opțiune fantastică pentru arderea grăsimii de pe burtă.  De fapt, sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, cresc sațietatea și au un conținut foarte scăzut de calorii.

Un studiu asupra femeilor supraponderale a arătat că un consum regulat de ouă la micul dejun a crescut senzația de sațietate și a determinat participanții să mănânce mai puțin în următoarele 36 de ore. În plus, orice alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și produsele lactate, ar putea ajuta la accelerarea metabolismului pentru câteva ore. Alimentele proteice, cum ar fi ouăle, cresc de fapt rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și 0-3% pentru grăsimi. 

Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă: vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul

3. Cafea. Multe studii arată că și cofeina poate ajuta la creșterea ratei metabolice cu până la 11%. De fapt, șase studii diferite au descoperit că persoanele care consumă 270 mg de cofeină pe zi (aproximativ trei căni) ard încă 100 de calorii la fiecare 24 de ore.

În ceea ce privește ceaiul, combinația sa de cofeină (care se găsește în cafea) și  catechine (se găsește doar în ceai) poate ajuta  la accelerarea metabolismului. Ceaiul verde este deosebit de bun, mai ales pentru reducerea grăsimii de pe burtă.  Numeroase studii au arătat că persoanele care au consumat această băutură în mod regulat au slăbit în medie cu 1,3 kilograme mai mult decât cei care nu au consumat-o.

4. Produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi. Produsele lactate degresate (brânzeturi tartinabile și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi) oferă vitamina D și calciu, au un conținut scăzut de calorii și au un efect excelent de sațietate. Proteinele din lapte acționează și ca stimulatori ai metabolismului, astfel încât ajută la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei.

Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi

5. Fructe. Consumând fructe, nu doar că vei aproviziona corpul cu vitamine și minerale esențiale, dar  vei menține și metabolismul în funcțiune,  evitând constipația. Orice fruct este ideal pentru micul dejun, dar patru dinte ele au un conținut scăzut de calorii și sunt deosebit de bune pentru pierderea în greutate.

Grapefruit.  Cu aproximativ 40 de calorii la 100 de grame, grapefruitul este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic și potasiu.

Merele. Cu 50 de calorii la 100 de grame,  mărul este un fruct bogat în fibre solubile, care stimulează slăbirea. Este ideal pentru o gustare între mese.

Pepene. Conține 30 de calorii la 100 de grame. Este bogat în  licopen, care poate ajuta la protejarea inimii.

Fructe de pădure. Conțin aproximativ 30 de calorii la 100 de grame. Sunt bogate în vitamina C, fibre, săruri minerale și fitosteroli, molecule foarte utile în cazul nivelului ridicat de colesterol.

Acum trebuie doar să găsești cele mai bune combinații pentru micul dejun. Un mic dejun bun ar putea fi consta, spre exemplu din:  o omletă din două ouă, cafea sau ceai și un iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi cu niște cereale integrale.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel