Avocado reprezintă o sursă importantă de substanțe nutritive și oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Persoanele care mănâncă avocado tind să fie mai sănătoase în general. Acest fruct conține aproximativ 53% din doza zilnică recomandată de vitamina K, 41% din doza de acid folic, 33% din doza de vitamina C, 28% din doza de potasiu, 26% din doza de vitamina B6, 21% din doza de vitamina E și 19% din cea de cupru.
Deși conținutul de grăsimi al acestui fruct este ridicat, acesta are doar grăsimi sănătoase, printre care se numără și grăsimile mononesaturate, care pot reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral.
În urma unui studiu publicat în Nutrition Journal, s-a constatat că o jumătate de avocado pe zi în cazul persoanelor supraponderale le poate face să se simtă sătule pentru o perioadă mai lungă de timp.
VEZI ȘI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu