Multă lume mănâncă, în Postul Paștelui, cartofi prăjiți, dar nu sunt atât de sănătoși pentru că sunt îmbibați cu ulei.
Vrei cartofi „prăjiți”, dar sănătoși? Iată un truc care te va ajuta în acest sens!
Cartofii prăjiți în mult ulei nu sunt deloc o alegere sănătoasă! Pe cât sunt de gustoși, pe atât sunt de nesănătoși! Dar iată o variantă simplă și delicioasă care este foarte indicată.
Tai cartofii în format de „prăjit”, adică feliuțe subțiri, ca în imaginea din articol. Îi pui, la foc mic, vreo zece minute, până apa ajunge la punctul de fierbere. Apoi, arunci apa, iei maximum două linguri de ulei de măsline, iei câteva mirodenii care îți plac - piper, sare, diferite condimente - amesteci și pui cartofii la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de aproximativ 190 grade, timp de vreo 20 de minute. Vei vedea că sunt la fel de gustoși ca cei prăjiți în mult ulei. Poftă bună! După ce vei încerca acest truc, nu te vei mai întoarce la cartofii îmbibați în ulei!
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă bună în Postul Paștelui: Salată de ceapă cu ghimbir.
Salata de ceapa cu ghimbir este ideală atât dacă ții post, dar și dacă nu ții, adică o poți mânca nu doar lângă ciorba de fasole, ci și lângă mâncarea de fasole cu ciolan.
„Luăm o bucată de ghimbir, o curățăm și o tăiem felii subțiri pe care le călim ușor. Separat tăiem o ceapă roșie rondele subțiri. Amestecăm, într-un castron, rondelele de ceapă și ghimbir împreună cu puțin ulei de măsline și multă zeamă de lămâie. Verdeața tocată peste, un ardei iute tăiat rondele, piper și boia roșie. Este gata a fi pusă lângă ciorbă de fasole sau mâncarea de fasole cu ciolan”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News